Nakon višesatnog sastanka određena je sudbina Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund

Žuto-crni bilježe loše rezultate u Bundesligi

Nakon višesatnog sastanka određena je sudbina Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund

A. Čaušević

Bez obzira što je prošao grupu smrti u Ligi prvaka kao prvi na tabeli Edinu Terziću se drmala stolica na klupi Borussije Dortmund, glavni razlog za to je loš plasman u Bundesligi i veliki zaostatak za liderom Bayerom Leverkusenom.

Borussija Dortmund je u posljednje četiri utakmice osvojila svega tri boda što je bio jasan signal da se upale alarmi i počne razmišljati o smjeni Terzića sa klupe.

Danas je prema informacijama njemačkih medija održan višesatni sastanak na kojem je odlučeno da Terzić koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine dobije podršku i ostane šef stručnog štaba.

Terzić je nekoliko sati razgovarao sa direktorom Hanesom Watzkeom, zatim sportskim direktorom Sebastianom Kehlom te savjetnikom Matthiasom Sammerom.

Na kraju je presudilo Watzkeovo mišljenje pošto se čelnik Borussije oduvijek divio Terzićevom radu, uz to su i odlični prijateljem.

Oglasi

Watzke je još prije nekoliko mjeseci kazao da s Terzićem želi radi i narednih godina. Sada kada je odlučeno da 41-godišnjak ostane na klupi s nestrpljenjem se čeka prijelazni rok.

Postavlja se pitanje šta će biti i sa Marcom Reusom, čuvenim kapitenom Žuto-crnih koji je navodno "bušio" Terzića kod ostalih najboljih igrača bivšeg prvaka Njemačke.

U svlačionici je dosta podjela i to je ono što je glavni problem kojeg će u Dortmundu morati riješiti tokom pauze.

Posljednji meč u ovoj godini donio je mršavi remi s Mainzom (1:1) pa sada Milioneri kasne čak šest boda za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Terzić je u prošlosti slučajno dobio priliku da vodi Borussiju kada je uletio kao vatrogasac, a nakon odlično odrađenog posla dobio je i ugovor do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potpisao sam ugovor do 2025. godine i na papiru imam do kada bih trebao ostati u klubu. Hoću li toliko biti ovdje ne zavisi od mene. Naravno, čelnici kluba će odlučiti o tome. Znam da rezultati nisu dobri u proteklih nekoliko sedmica", rekao je Terzić nakon Mainza.

Danas je stigla odluka da ostaje na klupi te će u narednim sedmicama morati tražiti rješenja kako izaći iz krize. Borussija sezonu nastavlja 13. januara gostovanjem Darmstadtu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti