Edin Terzić saznao ime izdajnika - Sve vodi posrnula zvijezda, smije se u lice i zabija nož u leđa
Loša atmosfera je unutar njemačkog velikana (Foto: EPA)

Teška situacija za 41-godišnjeg trenera

Edin Terzić saznao ime izdajnika - Sve vodi posrnula zvijezda, smije se u lice i zabija nož u leđa

M. Šljivak

Edin Terzić nalazi se pod velikim pritiskom. Trenera Borussije iz Dortmunda izdaju i vlastiti igrači, pojedinci rade protiv njega u svlačionici, a kolovođa je niko drugi do Marco Reus.

Borussia Dortmund u posljednje vrijeme ne igra kvalitetan fudbal. Navijači nisu zadovoljni načinom na koji ekipu predvodi Edin Terzić i dosta je onih koji žele da 41-godišnjaku vide leđa.

Čak i unutar ekipe ima onih koji rade protiv momka porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Kolovođa svih aktivnosti i puča protiv Terzića je niko drugi do Marco Reus.

On je taj koji radi iza leđa trenera. Smije mu se u lice i lagano zabija nož u leđa okrećući ekipu protiv njega. Sada je raskrinkan i vidjet ćemo kakav će prema njemu stav imati Terzić nakon ovih natpisa u njemačkim medijima.

Ima i onih koji ne krive trenera za sve što se dešava na terenu. Emre Can je jedan od njih. On je nakon meča s Mainzom i novog kiksa rekao: "Nije trener kriv što lopta pogodi prečku", rekao je Can.

Oglasi

Edin Terzić ugovor s Borussijom ima do ljeta 2025. godine i ostaje nam da sačekamo šta će se desiti s njim u narednom periodu.

Edin Terzić: "Papiri govore do kada bih trebao biti ovdje"

Edin Terzić je spreman otići s klupe Borussije ako rezultati za rukovodstvo kluba ne budu zadovoljavajući. Poručio je to nakon remija s Mainzom (1:1).

"Potpisao sam ugovor do 2025. godine i na papiru imam do kada bih trebao ostati u klubu. Hoću li toliko biti ovdje ne zavisi od mene. Naravno, čelnici kluba će odlučiti o tome. Znam da rezultati nisu dobri u proteklih nekoliko sedmica", rekao je Terzić i dodaje:

"Zamišljali smo drugačiji razvoj situacije. Ipak, ovo je sada stvarnost i moramo se nositi s tim. Pokazali smo da znamo donijeti prave odluke i izvući zaključke. Dobro znam svoje odgovornosti", poručio je Terzić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

BvB je trenutno tek na petom mjestu Bundeslige s 27 bodova i za vodećim Bayerom zaostaje čak 12 bodova.

U Ligi prvaka su osvojili 'grupu smrti' ispred PSG-a, Milana i Newcastlea, a u osmini finala će snage odmjeriti s PSV Eindhovenom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi