Edin Terzić se borio sam sa sobom, emocije su bile očite: "Ne želim pričati o tome, molim te"

Nakon derbija je djelovao tužno

Edin Terzić se borio sam sa sobom, emocije su bile očite: "Ne želim pričati o tome, molim te"

E. Škorić

Bayern je sinoć u Dortmundu vodio s 2:0 i izgledalo je kao da će pobijediti Borussiju i preuzeti vrh tabele u Njemačkoj, ali je domaćin u 95. minuti došao do boda.

U nadoknadi sudijskog vremena je Anthony Modeste glavom pogodio za veliki bod Borussije koja je do 75. minute imala dva gola zaostatka. Nakon što je lopta nakon udarca Modestea završila u mreži, uslijedilo je veliko slavlje Milionera na Signal-Iduna Parku, ali i velika tuga na licima gostiju iz Minhena. Reakcija Olivera Kahna možda se govori.

Nakon nevjerovtnog meča trener BVB-a Edin Terzić (39) djelovao je posebno dirnuto. Trener nije želio komentarisati svoje emocije, samo je rekao:

"Za mene osobno nije bila laka sedmica, bio sam jako emotivan. Ne želim pričati o tome, molim te. Pojavilo se nekoliko osjećaja".

Šta stoji iza Terzićeve izjave?

Primjetno je bilo da je nakon pogotka za 2:2 digao obje ruke prema dortmundskom nebu. Posljednjih dana prije utakmice trener je djelovao sretno i dobro raspoloženo. No, sada u ovim momentima izgleda kao neko ko se jedva suzdržava da ne pusti suze.

Oglasi

Nije poznat razlog Terzićeve tuge, da li je riječ o nekom smrtnom slučaju unutar njegove porodice ili unutar same ekipe, jer je bilo glasina da je došlo do velike tragedije u porodici Borussijinog prvotimca Thomasa Meuniera (31), koji nije bio u sastavu za duel s Bayernom.

Terzić je ovog ljeta ponovo imenovan za trenera Borussije. Naslijedio je Marca Rosea i po drugi put dobio priliku da vodi seniore jednog od najvećih njemačkih timova.

Terzić je prošle sezone vodio Borussiju do osvajanja Kupa Njemačke i generalno ima jako mnogo povjerenja u Dortmundu. Prije nego je dobio novu priliku da vodi ekipu, radio je kao tehnički direktor, a u Borussiji su prezadovoljni njegovim radom, posebno im je značajno njegovo poznavanje struktura kluba i omladinskih selekcija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U budućnosti će dortmundski klub nastojati da proizvodi što više sjajnih igrača kako bi na taj način i jačao svoj roster, ali i punio kasu jer jasno je koliko danas vrijede mladi i talentovani nogometaši, a u Dortmundu je takvih bilo oduvijek i u većim količinama.

Borussia će u utorak ugostiti Sevillu u 4. kolu Lige prvaka. Istog je rivala prije nekoliko dana u gostima deklasirala sa s 4:1. U nedjelju potom slijedi teško gostovanje kod Uniona u Berlinu u novom kolu Bundeslige.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Stoji 400, 000 Nevazecih glasova
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi