Real slaže paklen tim: Naciljano je prvo pojačanje za ljeto, Perez spreman dati sto miliona eura

Dolazi talentovani Englez?

Real slaže paklen tim: Naciljano je prvo pojačanje za ljeto, Perez spreman dati sto miliona eura

Eldar Ganibegović

Real Madrid ove sezone igra sjajno.

Galaktikosi imaju tri od tri u Ligi prvaka, dok u Primeri imaju omjer od šest pobjeda i jednog remija i s 19 bodova dijele prvo mjesto s Barcelonom.

Španski mediji već najavljuju da Real Madrid sprema prvo pojačanje za naredno ljeto, a prva meta je fudbaler Borussije Dortmund Jude Bellingham.

Judea Bellinghama prati Real Madrid od 2019., kada je veznjak igrao za Birmingham. U julu 2020. Borussia Dortmund platila je 25 miliona eura za transfer Judea Bellinghama u njemački tim.

Iako Florentino Perez jako želi Judea Bellinghama u Real Madridu, ne bi želio potrošiti više od 100 miliona eura da Engleza dovede na Santiago Bernabeu, napominje AS.

Jude Bellingham je već imao određene kontakte s Real Madridom, koji je navodno Englezu rekao da ne produži ugovor s Borussijom Dortmund, koja traje do ljeta 2025. godine.

Oglasi

U ovom trenutku cijena koju su Nijemci postavili za transfer Judea Bellinghama bila bi 150 miliona eura, ali ostaje za vidjeti kako će se nastaviti pregovori s Real Madridom.

Podsjetimo, još ranije su španski mediji izvijestili kako je Florentino Perez zainteresovan i za dvojac Manchester Cityja Haaland - Cancelo.

Interes za Joao Cancela je stariji, još iz vremena dok je Portugalac igrao za Valenciju (2014-2018). Idućeg ljeta defanzivac će imati 29 godina pa bi njegov transfer mogao koštati negdje između 40 i 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Erling Haaland je odbio preći u Real Madrid prije dolaska u City, ali nije definitivno zatvorio vrata Los Blancosima. 

Norvežanin i dalje sanja da obuče dres Real Madrida, a nije isključeno da se to dogodi već od idućeg ljeta. Napadač ima otkupnu klauzulu od 180 miliona eura, koja vrijedi do ljeta 2024. godine, a čini se da je Real Madrid voljan to platiti za njega.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ko i haland i embape
0 2
MaDaj
Opet moram da pisem isto njesra. Pep juce tokom interview-a " Nije istina, Ne postoji klauza, ni za real madrid ni bilo koji drugi tim, jednostavno to nije istina" objavljujete lazne informacije iz dana u dan, a nemozete prenijeti JEDNU tacnu ... svaka vam cast, Kurir za vas izmislio "novosti"
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi