Edin Terzić napušta Borussiju, ali ostaje u Bundesligi

Preuzima Eintracht?

Edin Terzić napušta Borussiju, ali ostaje u Bundesligi

E. Škorić

Unatoč tome što je osvojio Kup s Borussijom Dortmund, Edin Terzić napušta ovaj tim na kraju sezone.

Terzić je bio nepoznanica za mnoge kada ga je Borussia odabrala za privremenog trenera i očito nije pogriješila. Uspio je osigurati Borussiji nastup u Ligi prvaka, ali i osigurati trofej Kupa nakon nedavne pobjede nad Leipzigom u finalu.

On će svoje mjesto prepustiti Marcu Roseu, bivšem treneru Borussije Moenchengladbach koji je ranije najavljen kao trener Milionera za sezonu 2021/22, a Terzić će vjerovatno zadržati trenerski posao u Bundesligi.

Za njega se zanima bremenski Werder, koji se nalazi u teškoj situaciji, ali navodno je najbliže preuzimanju Eintrachta iz Frankfurta.

Eintracht je bio blizu plasmana u Ligu prvaka, no razočarali su u subotu na gostovanju kod otpisanog Schalkea, pa su nakon tog poraza kolo prije kraja ostali bez šansi da zaigraju u najelitnijem klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko Terzić dobije priliku da trenira Eintracht, koji je inače prepun talentovanih nogometaša, glavni cilj bit će plasman u Ligu prvaka.

Terzić je od 2010. do 2013. godine radio kao skaut i pomoćni trener u omladinskom sektoru Borussije, a zatim je radio kao pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije