Edin Terzić dobio ponudu za nastavak karijere
Foto - EPA

Stručnjak bh. korijena napušta Borussiju

Edin Terzić dobio ponudu za nastavak karijere

M. Šljivak

Edin Terzić (38) napustit će klupu Borussije iz Dortmunda na kraju ove sezone.

Nakon što je Lucien Favre dobio otkaz krajem prošle godine, rukovodstvo kluba iz Dortmunda odlučilo je Terziću pružiti šansu Terziću i on je imenovan za trenera do kraja ove sezone.

Nažalost, 38-godišnji trener neće ostati u Borussiji. Za novog trenera je već imenovan Marco Rose, ali Terzić ne bi trebao imati previše problema u pronalasku novog posla.

Njemački mediji tvrde da bi Terzić mogao postati novi trener Werdera iz Bremena, koji se trenutno nalazi u veoma teškoj situaciji.

Pred posljednje kolo Bundeslige smijenjen je Floran Kohfeldt. Ekipu će u posljednjem meču sezone voditi Thomas Schaaf, ali on tamo neće ostati.

Oglasi

Rukovodstvo Werdera već razmišlja o treneru za narednu sezonu, a među glavnim kandidatima za preuzimanje ekipe su Edin Terzić i trener Greuther Furtha Stefan Leitl.

Sa njima će biti obavljeni razgovori na kraju sezone, a vidjet ćemo hoće li jedan od ovih stručnjaka klub voditi u Cvajti ili Bundesligi.

Werder je kolo prije kraja na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak, a ispod njih je ekipa Kolna.

U posljednjem meču sezone Werder će na svom terenu dočekati Borussiju iz Monchengladbahca i pobjeda im je imperativ.

Od 1980. godine Werder nije ispadao iz prvog ranga njemačkog nogometa, pa se navijači nadaju da to neće biti slučaj ni ovaj put.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Terzić je od 2010. do 2013. godine radio kao skaut i pomoćni trener u omladinskom sektoru Borussije, a zatim je radio kao pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu.

Sa Borussijom je sjajni stručnjak osvojio DFB Kup.

Top Komentari

Salihović23
Ne znam sto mu Dortmund nije dao ugovor...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi