Edin Višća i društvo bi mogli biti kažnjeni zbog salutiranja

UEFA pokrenula disciplinski postupak

Edin Višća i društvo bi mogli biti kažnjeni zbog salutiranja

E. Čaušević

Basaksehir je u prethodnom kolu grupne faze Evropske lige slavio na svom terenu protiv Wolfsbergera s minimalnih 1:0.

Turski klub do pobjede je stigao u 78. minuti kada je nakon odličnog solo prodora mrežu gostiju zatresao Kahveci. Nakon toga on je otrčao do korner zastavite i gol je proslavio salutiranjem u čast turskih vojnika na ratištu u Siriji.

Kahveci u tome nije bio sam jer su mu se ubrzo pridružili Robinho, Okechukwu, Caicara, ali i bh. reprezentativac Edin Višća. UEFA je potvrdila da je protiv ovih igrača pokrenut disciplinski postupak zbog proslave gola.

UEFA očito ne toleriše da se na utakmicama na bilo koji način miješa politika, a posebno salutiranja vojnicima svojih država. Turski mediji prenose da će ovi igrači biti najvjerovatnije kažnjeni, ali za to će se čekati zvanična odluka UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Igrači Basaksehira u četvrtak nastavljaju takmičenje u Evropskoj ligi kada će gostovati Wolfsbergeru. Tuski klub je drugi trenutno s četiri boda koliko ima i njihov naredni protivnik.

Top Komentari

Dobojlija
Supku koji salutira tudjoj vojsci I treba kazna da se opameti,ima I drugih igraca ,narocito po skandinaviji.koje treba pozvati u repku ,a ne neke iz turske lige ,dosta vise s time
1 5
mile90
dasta nego kaznit zbog salutiranja teroristima i okupatorima,i zabranit igranje za bih, ima ko igrat ko voli bih, a ne ove bošnje što se prodaju po katru, turskoj i sl
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi