Džekina Vučica pokradena, Višća se radovao, Peljto u Istanbulu stvari držao pod kontrolom

Evropa lige, 3. kolo

Džekina Vučica pokradena, Višća se radovao, Peljto u Istanbulu stvari držao pod kontrolom

A. Čaušević

Bh. reprezentativci Edin Džeko i Edin Višća upisali su nastupe u mečevima Rome i Basaksehira u okviru 3. kola Evropa lige.  

Roma je i dalje neporažena u Evropa ligi. Predvođena Edinom Džekom Vučica je na kišom okupanom Olimpicu remizirala s Borussijom Moenchengladbach. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Iako su obje ekipe igrale otvoren fudbal nije bilo previše velikih prilika na utakmici. Domaći su vodeći gol postigli u 32. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera pogodio Zaniolo, dok su gosti izjednačili u 93. minuti iz nepostojećeg penala, zabio je Stindl. 

Džeko je i ovaj meč odigrao sa zaštitnom maskom i pružio je solidnu partiju.


Drugi susret grupe J završio je identičnim rezultatom. S minimalnih 1:0 Basaksehir je pobijedio Wolfsberger. Jedini gol na meču viđen je u 78. minuti kada je poslije lijepog solo prodora pogodio Kahveci. Edin Višća je bio starter, a zamijenjen je u 90. minuti.

Ovaj susret sudile su bh. sudije na čelu s Irfanom Peljtom koji je bio poprilično zaposlen, ali je stvari držao pod kontrolom. Podijelio je šest žutih kartona.

Roma je prvoplasirana ekipa u grupi sa pet bodova, Basaksehir i Wolfsberger su osvojili po četiri, dok Borussija ima dva boda.

Young Boys je stigao do sigurne pobjede nad Feyenoordom i to golovima sa bijele tačke. Bilo je 2:0 nakon što je švicarski tim iskoristio oba penala dosuđena u prvom poluvremenu. Prvi je realizovao Assale u 14., a drug Nsame u 28. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I u drugom meču grupe G oba gola su viđena u prvom poluvremenu. Porto je vodio pogotkom Diaza iz 36. minute, a Glasgow Rangersi su izjednačili u 44. minuti preko Morelosa. 

Nakon tri odigrana kola vodeća je ekipa Young Boysa sa šest bodova, Rangersi i Porto imaju po četiri, a Feyenoord tri boda. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Klizav/ zayeban teren, kao mindja kad se navlazi - oklagija uleti kao metak - pa samo proklizuje ;-) uz tonove prrrrrr prrrrrrrr
2 4
dragonBH
koliko god kenjali var je neophodan
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi