Edin Višća sjajnu sezonu zaključio na pravi način
(Foto: EPA)

Gol za kraj prvenstva

Edin Višća sjajnu sezonu zaključio na pravi način

M. Šljivak

Bašakšehir je u posljednjem 34. kolu prvenstva Turske remizirao na svom terenu protiv Alanyaspora rezultatom 1:1.

Istanbulski tim je u prethodnom kolu ostao bez titule prvaka u direktnom obračunu protiv Galatasaraya, pa je današnji meč bio bez ikakvog rezultatskog značaja.

Bašakšehir je u današnji meč dobro ušao. Do vodstva su došli već u šestoj minuti kada na ubačaj Gaela Clichyja odlično reaguje Edin Višća. Lopta je nakon njegovog udarca pogodila prečku, pa protivničkog golmana i završila je iza njegovih leđa a prednost od 1:0.

Gosti su se jako brzo vratili u meč. U 16. minuti je Fernandes pogodio za 1:1, a niko nije ni slutio da će ovaj rezultat na kraju biti konačan.

Do kraja je bilo dobrih šansi sa obje strane. Ipak, ostalo je 1:1 i Bašakšehir je sezonu završio remijem.

Sigurno da ostaje žal za propuštenom šansom da osvoje naslov prvaka. Imali su ogromnu prednost koju su ispustili, ali ćemo ih na kraju gledati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Edin Višća je danas došao do 13. gola u sezoni u kojoj je dodao i 14 asistencija u 34 odigrane utakmice. Na terenu je danas ponovo proveo 90 minuta.

Kompletan meč je za Bašakšehir odradio i drugi bh. napadač Riad Bajić, koji je u finišu sezone postigao nekoliko bitnih pogodaka.

Superliga, 34. kolo:

Bašakšehir - Alanyaspor 1:1

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Top Komentari

Dobojlija
Bjezi iz turske dok je vrijeme
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi