Nakon gola Rijada Bajića nastao haos na klupi Bašakšehira, Fatih Terim u centru pažnje

U meču za titulu

Nakon gola Rijada Bajića nastao haos na klupi Bašakšehira, Fatih Terim u centru pažnje

E. Škorić

Galatasaray je u nedjelju salvadao Bašakšehir u derbiju sa 2:1 i tako je stigao do naslova prvaka Turske.

Iznad Turk Telekom Arene je upriličen veliki vatromet, pola Istanbula je bilo na nogama, slavilo se satima nakon što je Galatasaray osvojio novu titulu.

Iako je Galata gubila od Bašakšehira s 1:0 (gol Rijada Bajića za goste, op.a), na kraju je domaćin preokrenuo i kolo prije kraja osigurao naslov.

I ovaj derbi nije protekao bez ružnih scena, što je neizbježno za turske uslove. Trener Bašakšehira Avci je u intervjuu nakon utakmice otkrio kako je gostujuća klupa bila na udaru bijesnog Galatinog trenera Fatiha Terima.

"Nakon što smo postigli pogodak, Fatih Terim nas je napao. Bacali su prema nama predmete, psovao nam je, riječi koje su upotrijebljene ne smijem ni da izgovorim ovdje. Četvrti sudija čini se ništa nije ni vidio. Psovali su nam, to se sve na kamerama može vidjeti", kazao je Abdullah Avci.

Istanbul gori, Galatasaray slavi titulu prvaka Turske!

Ekipa Fatiha Terima je preokretom došla do ključna tri boda u duelu protiv direktnog rivala za titulu i na kraju ovaj tim slavi 22. titulu prvaka Turske.

Naravno, nakon što je sudija Čuneyt Čakir odsvirao kraj, nastalo je veliko slavlje. Upriličen je spektakularan vatromet iznad Turk Telekom Arene, a ni ulice Istanbula nisu prazne.

Veliki broj vatrenih navijača ovog turskog velikana izašao je na ulice. Čuju se automobilske sirene i veliko navijanje.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi