Fener ostaje bez toliko željenog pojačanja: Edin Višća i Riad Bajić zajedno u novom klubu?

Na pomolu transferi bh. reprezentativaca

Fener ostaje bez toliko željenog pojačanja: Edin Višća i Riad Bajić zajedno u novom klubu?

Dugo se špekulisalo da je najbolji igrač turskog šampionata vrlo blizu transfera iz svog Bašakšehira u Fenerbahče.

Fenerbahče želi napraviti tim koji će garantovati da se žuto-plavima više neće ponoviti sezona poput ove na isteku, a jedna od glavnih meta uprave turskog velikana je Edin Višća.

Ipak, sada turski mediji saopštavaju da je najbliži angažovanju Edina Višće drugi turski velikan, Bešiktaš.

Po srijedi je sličan scenarij poput onoga u špekulacijama o Višćinom transferu u Fenerbahče.

Bešiktaš želi angažovati trenera Bašakšehira Adbullaha Avcija, a sa Avcijem bi mogao stići i Edin Višća.

Navodno se predjsednik Bešiktaša Orman već sastao sa Avcijem, a u razgovorima o potencijalnom preuzimanju kormila crno-bijelih je postignut značajan napredak.

Razgovaralo se i o mogućim transferima koji bi Avciju trebali pomoći u prvoj sezoni na kormilu Bešiktaša, a upravo tada se pomenulo i ime Edina Višće.

Orman je poručio da želi dovesti Višću u svoj klub, dok je Avci istakao da je i želja bh. reprezentativca upravo dolazak u Bešiktaš.

Također, Avci je Ormanu preporučio angažman drugog bh. fudbalera Riada Bajića kojem ovog ljeta ističe posudba u Bašakšehiru.

Avci smatra da bi Bajić bio odlična aletrnativa prvom napadaču Bešiktaša Buraku Yilmazu, a navodno je Orman već dao zeleno svjetlo za transfer 25-godišnjeg bh. napadača koji je i dalje član Udinesea.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sada ostaje da se vidi da li će bh. dvojac iz Bašakšehira udružiti snage u novom klubu - Bešiktašu.

Inače, Bešiktaš ovog ljeta ostaje bez trenera s obzirom da će se Senol Guneš posvetiti isključivo reprezentaciji Turske, a ako je vjerovati posljednjim informacijama, najbliži klupi crno-bijelih je Avci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi