Edin Višća debitovao za Trabzonspor, Zukanović za četiri minute zaradio isključenje

21. kolo turske Superlige

Edin Višća debitovao za Trabzonspor, Zukanović za četiri minute zaradio isključenje

E. Ganibegović

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća debitovao je danas za Trabzonspor.

Njegov novi klub je u 21. kolu turske Superlige gostovao kod Sivasspora i remizirao rezultatom 1:1.

Domaći su došli do vodstva u 20. minuti preko Jamesa, da bi samo četiri minute kasnije Omur vratio stvari na početak. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Iako golova nije, šansi je itekako bilo. Yigiter je zaprijetio golu gostiju u 29. minuti, a samo minut kasnije šansu za Trabzonspor propušta Bakasetas.

Novu šansu gostiju vidjeli smo dvije minute prije kraja prvog poluvremena kada je Turkmen šutirao s petnaestak metara, ali golman domaćih sjajno interveniše i spašava svoj tim.

U drugom dijelu igre po jedna ozbiljnija šansa na obje strane. Oguz je propustio priliku u 57. minuti za Sivasspor, dok je kod Trabzona Erdogan imao dobru šansu u 74. minuti utakmice.

Oglasi

Edin Višća je odigrao svih 90 minuta za svoj novi tim koji je ubljedljivo prvi na tabeli s 50 bodova, 11 više i utakmicom više od Konyaspora koji je drugoplasirani. Sivasspor je 9. s 30 poena.

U narednom kolu Višća i društvo ugostit će Giresunspor, dok će Sivasspor u goste kod Goztepea.

Treba spomenuti i to da je Zukanovićev Karagumruk s 2:0 golovima Pešića i Dursuna savladao Rizespor, a bh. defanzivac je isključen u 77. minuti nakon što je dobio drugi žuti karton. Prvi je dobio samo četiri minute ranije.

Turska Superliga, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sivasspor - Trabzonspor 1:1 (James 20'; Omur 24')

Karagumruk - Rizespor 2:0 (Pešić 31', Dursun 75')

Top Komentari

Pajkan
Uvijek je bio blesav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi