Trabzonspor kao uklet, kiks s dva penala u sudijskoj nadoknadi, Višći izmakao prvijenac

Remi na domaćem terenu

Trabzonspor kao uklet, kiks s dva penala u sudijskoj nadoknadi, Višći izmakao prvijenac

Eldar Ganibegović

Trabzonspor je u 22. kolu turske Superlige odigrao 1:1 s Giresunsporom.

Prvu šansu imali su domaći kada je u 27. minuti Bakasetas dočekao jedan centaršut, ali šutirao malo pored gola. U 45. minuti nova šansa za lidera na tabeli, a sjajno je šutirao s ruba šesnaesterca Edin Višća, no lopta je prošla tik iznad prečke.

Bakasetas je promašio nove tri šanse u razmaku od 55. do 66. minute, a onda je stigla kazna. Gosti su poveli preko Umuta Nayira u 68. minuti.

Deset minuta nakon toga domaći tim ipak stiže do izjednačenja, a pogodio je Cornelius. Isti igrač je šest minuta kasnije bio u novoj šansi, no golman gostiju mu sjajno brani udarac glavom.

Tri minute prije kraja Višća i ekipa tražili su i penal, no sudija Ulusoy nije se oglasio. U sudijskoj nadoknadi ipak penal za domaće, Bakasetas šutira, Kocuk brani i ostaje 1:1. Ipak, penal je ponovljen jer je sudija procijenio da je Kocuk ranije napustio gol-liniju, Bakasetas ponovo šutira, ali golman opet brani i to je 1:1.

Za Edina Višću ovo je bila druga utakmica u nizu u novom klubu koju je odigrao svih 90 minuta.

Njegov tim ostaje prvi na tabeli s 51 bodom, devet više od Konyaspora. Giresunspor je na 14. mjestu s 26 poena.

U narednom kolu Višća i ekipa gostovat će kod Galatasarayja, dok će njihov današnji rival dočekati Alanyaspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 22. kolo:

Trabzonspor - Giresunspor 1:1 (Cornelius 78'; Nayir 68')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi