Više se nema šta čekati: Višća je nakon deset godina za 4 miliona eura promijenio klub
FOTO: Ilustracija

Napustio Bašakšehir

Više se nema šta čekati: Višća je nakon deset godina za 4 miliona eura promijenio klub

A. Čaušević

Edin Višća je praktično realiozvao svoj treći transfer u karijeri. Preostala je još zvanična potvrda.

Višća je već dugi niz godina među najboljim igračima turskog prvenstva, a upravo će Turska i dalje biti njegova "druga država."

Informacije iz Turske govore da su Bašakšehir i Trabzonspor konačno pronašli zajednički jezik te da su usaglašeni svi detalji oko transfera.

Trabzonspor će bivšeg bh. reprezentativca platiti između 3.5 i 4 miliona eura, a sjajni krilni fudbaler će potpisati ugovor na tri i pol godine.

Klub sa obala Crnog morat će u slučaju da postane prvak Bašakšehiru isplatiti bonuse od milion eura. To će se vrlo vjerovatno desiti ozbirom da imaju sigurnih sedam bodova prednosti u odnosu na Konyaspor.

Određeni procent zahvaljujući mehanizmu solidarnosti pripast će banovićkoj Budućnosti i sarajevskom Željezničaru gdje je Višća igrao prije odlaska u Bašakšehir.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako sada stvari stoje zvanična potvrda transfera doći će u ranim večernjim satima nakon što sastanak završe predsjednici klubova Goksel Gumusdag (Bašakšehir) i Amet Agaoglu (Trabzonspor).

Višća koji će sredinom februara napuniti 32 godine je u Bašakšehir stigao prije duže od 10 godina. U međuvremenu postao je najbolji strijelac i asistent tog kluba u historiji. Najveći uspjeh mu je osvajanje titule prvaka 2020. godine.

Top Komentari

nedoni46
Evo sadake, evo ludila
14 10
Didier_Drogba
Sretno Edine. Na kraju sezone osvaja drugu titulu prvaka Turske.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi