Edin Višća zaključio pobjedu Bašakšehira u derbiju!
Edin Višća je večeras postigao svoj sedmi gol u ovoj sezoni turske Superlige (Foto: EPA)

Trijumf Bašakšehira

Edin Višća zaključio pobjedu Bašakšehira u derbiju!

M. Šljivak

Edin Višća postigao je gol u trijumfu Bašakšehira na gostovanju kod Trabzonspora (2:4) u derbi susretu 18. kola turskog prvenstva.

Odličan meč odigrao je vodeći tim turskog prvenstva i na kraju je slavio pobjedu na veoma teškom gostovanju.

Već nakon prvih 45 minuta imali su dva gola prednosti. Pogađali su Kahveči i Clichy za 0:2, a kada je autogol u 48. minuti postigao Ekuban za 0:3 činilo se kako je sve gotovo.

Ipak, domaći se nisu predavali. Ekuban je samo minut nakon autogola pogodio za 1:3, da bi u 80. minuti Yazici vratio Trabzon u meč golom za 2:3.

Međutim, u 86. minuti Edin Višća je završio sve dileme oko pobjednika u ovom meču. Lijepo je pogodio za 2:4 i novi trijumf svog tima.

Bašakšehir je ovom pobjedom ponovo šest bodova ispred drugoplasiranog Galtasaraya.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi