Edina Džeku će u Romi zamijeniti Gonzalo Higuain?

Promjena u napadu Vučice

Edina Džeku će u Romi zamijeniti Gonzalo Higuain?

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko trebao bi ovih dana napustiti svoj aktuelni klub i preći u Inter.

Ipak, čini se kako to neće mnogo zabrinuti navijače Rome, posebno zbog činjenice da bi ga u napadu Vučice trebao zamijeniti Gonzalo Higuain.

Sudbina Argentinca je nepoznanica još od prošlog ljeta kada je otišao iz Juventusa u Milan na posudbu. Kasnije je završio i u Chelseaju, a kakko sada stvari stoje Plavci neće otkupiti njegov ugovor i on će se vratiti u Juventus.

Naravno, Stara dama ga nema u svojim planovima, pa će ponovo morati na posudbu ili je zauvijek napustiti, a čini se kako je Roma njegova sljedeća destinacija.

Kako prenose italijanski mediji, sve vodi ka tome da će Argnetinac na kraju zamijeniti Džeku na Olimpicu, a stvari bi trebale biti nešto poznatije nakon reprezentativne pauze.

Inače, Higuain je u dresu Chelseaja odigrao 14 utakmica i postigao pet golova što očigledno nije zadovoljilo upravu Plavaca koja nema namjeru otkupiti njegov ugovor od Juventusa.

Sarri nakon meča govorio o budućnosti Gonzala Higuaina

Nedavno je status Higuaina komentarisao i aktuelni trener Chelseaja Maurizio Sarri na čije insistiranje je Higuain i došao na Stamford Bridge stadion.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam ništa o budućnosti Gonzala Higuaina, morat ćete pitati ljude u klubu. Za napadača nije lako igrati ovdje, posebno za nekoga ko je navikao da igra u Italiji i Španiji. Nije se lako adaptirati na ovo takmičenje jer je mnogo drugačije fizički. Ako on ostane, onda u sljedećoj sezoni možemo napravitzi velike stvari", rekao je nedavno Sarri.

Inače, njih dvojica su ranije sarađivali i u Napoliju kada su stvari daleko bolje funkcionisale za Higuaina koji je u to vrijeme bio najbolji strijelac Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi