Jedan od najvećih svoje generacije je Ronaldova žrtva: "Nesretan je, sve mu je uzeo"

Berbatov iznio detalje

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena te sa takvom reputacijom praktično ima zagarantovano mjesto u svakoj ekipi. 

Jedan od najvećih svoje generacije je Ronaldova žrtva: "Nesretan je, sve mu je uzeo"

Ronaldo je u ljetnom prijelaznom roku odlučio da promijeni sredinu. Bio je blizu Manchester Cityja, ali je odlučilo srce pa se nakon 12 godina vratio u Manchester United.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Drugi mandat u dresu Crvenih đavola, barem gledajući individualnu statistiku, je i više nego odličan. Četiri gola na tri odigrana meča su najbolji pokazatelj.

Prilikom dolaska na Old Trafford dosta se špekulisalo koji broj će nositi Ronaldo. Na kraju je dobio ono što je i tražio. Famoznu "sedmicu" mu je ustupio Edinson Cavani.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

''Nisam bio siguran hoću li ponovno moći imati broj sedam na dresu, zato veliko hvala Cavaniju na njegovoj lijepoj gesti'', kazao je CR7 početkom septembra.

Upravo je Cavani posljednja žrtva slavnog Portugalca. To se da vrlo lako zaključiti nakon izjave Dmitra Berbatova, igrača koji je također igrao za Manchester United.

Nešto slično je u Juventusu doživio i Paulo Dybala koji je za tri godine Ronaldovog boravka u Torinu nije bio ni nalik igraču do dolaska portugalskog asa.

"Cavani je nesretan. Ronaldo mu je uzeo sve. Više nije u startnoj postavi, izgubio je i dres s brojem 7. Nadam se da će Solskajer biti iskren i razgovarati s njim", rekao je Bugarin.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

"Postao trenera je izabrati najbolju ekipu, a kada niste u trenerovom izboru, onda se osjećate očajno", dodao je Berbatov.

Nema sumnje da je Cavani jedan od najboljih napadača svoje generacije. Urugvajac u klupskoj i reprezentativnoj karijeri ima preko 400 postignutih golova.

Najbolji je i strijelac PSG-a s kojim se nije rastao na najbolji način. Poslije sedam godina provedenin u Parizu prošlog ljeta je stigao u Manchester Uniteda kao slobodan igrač.

Interesantno da poslije povratka Ronalda nije upisao niti jedan nastup od Ronaldovog povratka. Razlog izostanka je povreda prsta. Ovaj 34-godišnjak će ove sedmice početi s treniranje, ali kako sada stvari stoje čeka ga sjedenje na klupi.

Međutim, Cavani "utjehu" može pronaći na svom bankovnom računu pošto mu svake sedmice od Manchester Uniteda na račun bude uplaćeno 290.000 eura koliko mu iznosi sedmična plata.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa