Ronaldo je zabio jedan od najlakših golova u životu, ali je De Gea junak velike drame u Londonu

Odličan meč u Londonu

Ronaldo je zabio jedan od najlakših golova u životu, ali je De Gea junak velike drame u Londonu

A. Čaušević

Sjajan meč odigrali su West Ham i Manchester United, a poslije preokreta su slavili gosti i to rezultatom 1:2. 

Na Olimpijskom stadinu viđen je veliki broj prilika s obje strane. Domaći su bili ti koji su prvi stigli do vodstva, a u 30. minuti zabio je Benrhama.

Ipak, radost Čekićara nije previše trajala jer je već u 35. minuti Cristiano Ronaldo vratio stavi na početak.

Nakon što mu je Fabianski odbranio šut, odbijenu loptu je s lakoćom pospremio u mrežu za jedan od najlakših golova u karijeri, četvrti od povratka u Crvene đavole.

U drugom poluvremenu izjednačena i tvrda utakmica s obje strane sve do posljednjih minuta kada je počela prava drama.

Lingaard koji je dočekan s aplauzima od strane domaćih navijača je u 89. minuti zabio za 1:2 i činilo se da tada Crveni đavoli imaju puni plijen u džepu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji minut donosi penal za domaće nakon što je Shaw napravio penal. Moyes je u igru uveo Noblea isključivo radi penala, ali je sjajni De Gea odbranio njegov šut. Završeno je 1:2.

U drugom susretu Premiershipa od 15 sati Brighton je pomalo iznenađujuće pobijedio Leicester City sa 2:1. Gostima je VAR tehnologija poništila dva gola i to zbog ofsajda. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u 70. minuti cist penal Bissake se ni ne gleda na VAR,a ovaj u 92. koji je bio vidljiv iz aviona jos ide da provjerava i teskom mukom ga svira...s druge strane padavicar 4 puta simulira penal i ne dobiva ni jedan zuti karton.
2 27
BaboBih
Pravda je bila da De Gea odbrani, 1-2 penala nisu svirana za United. Ovaj zadnji ko kuca
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi