Vasoski za smirenje skeptika i revanš, Mulalić za historiju i prestiž

Na Koševu se igra sarajevski derbi

Vasoski za smirenje skeptika i revanš, Mulalić za historiju i prestiž

A. Čaušević

Aleksandar Vasoski i Edis Mulalić, drugi dio. Sarajevo i Željezničara predvođeni dvojicom perspektivnih stručnjaka večeras od 20 sati igraju treći ovosezonski derbi.

Mulalić i Vasoski su se prvi put sastali početkom proljetnog dijela sezone. Iako pred utakmicu oba kluba imali potpuno različite uslove Sarajlija je bio taj koji je u potpunosti nadmudrio trenera iz Sjeverne Makedonije.

Meč na Grbavici koji je pripao Željezničaru sa 2:0 je po ko zna koji put pokazao da čuvena fraza "derbi pobjeđuje ko ima više želje i volje" nije obična floskula.

Plavi su u potpunosti nadigrali Bordo momke te je Mulalić nastavio svoj savršeni učinak u derbijima. Bivši defanzivac je trenutno na tri od tri. Interesantno da njegov tim još nije primio gol.

Upravo iz tog razloga Mulalić večeras ima priliku da ispiše historiju da postane prvi trener Željezničara u modernoj eri sa četiri pobjede u prva četiri derbija na klupi. U tome nisu uspjeli ni Amar Osim ni Admir Adžem, posljednji treneri koji su donosili trofeje u Dolinu ćupova.

S druge strane Vasoski, koji je tokom igrački dana također bio defanzivac, će imati za cilj da ostvari pobjedu kako bi smirio skeptične navijače Sarajeva.

Nakon serije slabih i razočaravajućih rezultata u Premijer ligi utakmic sa Željezničarom je savršena prilika da se sve zaboravi i ostvari pobjeda u utakmici koja je za navijače više od običnog meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vasoski je sigurno naučio nešto iz prvog duela na Grbavici, njegovi izabranici također igraju puno bolje na domaćem nego na gostujućem terenu te sigurno imaju adute da ostvare trijumf.

Inače, Sarajevo i Željezničar su do sada u svim takmičenjima odigrali 145 utakmica. Uspješniji su Plavi sa 46 pobjeda, dok Bordo tim ima dva trijumfa manje. Gol razlika je strani starijeg sarajevskog premijerligaša 178:174.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
mrzim svakog manijaka jaaaa yebemu klub za koji navijaaaaaa nekaaa ga pusii klasaaa radnickaa ma neke izgori dolina cupovaaaaaa
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi