Mulalić "masakrirao" Srbina: "Došao sam kod predsjednika, vratio pare i rekao da ne mogu"

Anegdota iz Crne Gore

Mulalić "masakrirao" Srbina: "Došao sam kod predsjednika, vratio pare i rekao da ne mogu"

Eldar Ganibegović

Edis Mulalić poznat je kao temperamentan stručnjak koji od svojih igrača traži izuzetno fizičku spremu i da "grizu" na terenu, dok je ljepota u drugom planu. To ne odgovara baš svakom fudbaleru, a jedan od njih je i srbijanski ofanzivac, Nemanja Kojić.

U dva navrata je Edis Mulalić bio trener crnogorskog Dečića. Prvi put od septembra 2016. do juna 2017. godine kada je vodio klub na 31 utakmici, a drugi od jula 2020. do septembra 2021. godine kada je tim vodio na 13 utakmica više.

Upravo u drugom mandatu Mulalića na klupi ovog tima dogodila se anegdota koja je tema ovog članka, a tiče se 33-godišnjeg srbijanskog ofanzivca Nemanje Kojića.

Naime, u augustu 2021. godine on je stigao u Dečić iz albanskog Bylisa, ali se zbog Edisa Mulalića zadržao samo desetak dana što je ispričao u jednom podcastu.

"Otišao sam u Crnu Goru, u Dečić i proveo desetak dana. Pa desetak dana, znaš ono prvi dan Draško Božović koji je proglašen za najboljeg igrača Crne Gore, ja i on dolazimo kao dva najveća pojačanja u klub.

Dolazi trener, neću da ga imenujem, frizura bosanska ovako, sikirče udareno ovdje, linija ovoliko debela, istetoviran svuda i kaže: "Alo, vas dvojica, ako ste mislili da ćete da igrate ovdje, ne može".

Oglasi

Mi došli prvi dan, masakrirao nas, masakrirao nas. I ja došao kod ovog predsjednika, isto bio Albanac, i kažem: "Ne mogu, evo vraćam pare sve, ja ne mogu, majke mi. Ja da trčim dva i po sata svaki dan po dva puta, ne mogu. Vraćam pare i idem kući", ispričao je Kojić.

Tog ljeta je Kojić otišao u PSS Sleman iz Indonezije, zadržao se do kraja godine, a onda je desetak mjeseci bio bez kluba te zaigrao za Zvijezdu 09, dok je od augusta ove godine član Loznice.

Što se Draška Božovića tiče, on je, zanimljivo, još uvijek član Dečića, dok je Edis Mulalić klupu napustio ubrzo nakon dolaska Kojića i Božovića.

Vodio je nakon toga Mulalić od januara 2022. do aprila 2023. godine FK Željezničar, a trenutno je bez angažmana.

Top Komentari

user1675926959
Ovaj bi svoje komplekse liječio i na Mbapeu...Kreten i neznalica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi