Možda je bio ironičan, ali Mulalić je pogodio šta čeka Jakirovića

Verbalni sukob sa terena se prenio na press konferenciju

Možda je bio ironičan, ali Mulalić je pogodio šta čeka Jakirovića

S. Mlaćo

I kao trener mostarskog Zrinjskog Sergej Jakirović povezivao se sa zagrebačkim Dinamom.

Tada je već bilo jasno da će Jakirović u narednih par godinama sigurno sjesti na klupu Dinama, no on se prvo odlučio za Rijeku.

Sve do prije par dana kada je sve razočarao u Rijeci. Prihvatio je poziv Dinama koji se razišao sa Igorom Bišćanom i dobio brojne kritike.

Jakirović je i u Premijer ligi BiH pokazao trenerske kvalitete, a u centru pažnje je bio poslije meča Željezničara i Zrinjskog na Grbavici.

Bilo je 1:0 za goste, a vidjeli smo verbalni sukob Mulalića i Jakirovića poslije meča.

Sve se prenijelo na press konferenciju u Plavom salonu Grbavice, a treneri su na kraju održali posebne pressice. Bila je to želja Mostaraca.

Oglasi

Mulalić je između ostalih Jakiroviću poželio da postane trener Dinama.

“Usudili smo se da ih dobijemo u Mostaru, a on je tada kazao da nam je liga tu gdje jest zbog nekog valjanja našeg u Mostaru. Na opasku moju tada da li je to bilo danas u kontra slučaju, on nije mislio tako. Ja mu čestitam, Željo je veći klub, a on nameće da igraju dva najveća kluba... To je bila moja opaska, ako je tada bio seljakluk, a šta je onda bilo danas? Ako ga je to uvrijedilo, onda ne znam...

Ja sam normalan, skroman, ali nećemo gledati stvari sa neke visine. Ako si realan, šta je danas bilo. Jel opet Željo bio seljak? Želim mu da trenira Dinamo, da budu najbolji, ali ne znam...“, kazao je tada između ostalog Mulalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalićeva želja ka Jakiroviću se ispunila, iako je jasno da je popularni Sablja bio i pomalo ironičan, a u međuvremenu Mulalić je ostao bez posla.

Nakon rastanka sa FK Željezničar slobodan je, a kamere ga nisu zapazile ni na nekoj od utakmica na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mulalić je veliki strateg i poznavatelj nogometnih prilika, izgleda da će nasljediti i baba vangu. englezi odavno prate njegov rad, samo da se odluče ...
5 1
Malac
Mulalic papak malo veci od Jakirovica
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi