Mulalićeva surova iskrenost i kritika u pravo vrijeme

Trener Željezničara "raspametio" mnoge

Mulalićeva surova iskrenost i kritika u pravo vrijeme

A. Čaušević

Edis Mulalić na press-konferenciji poslije pobjede nad Veležom izrekao rečenicu koje možda mnogi i navijači Željezničara nisu ni svjesni.

Željezničar se vratio na pobjednički kolosijek važnom i vrijednom pobjedom nad Veležom koja je ostvarena možda i lakše od očekivanog. Konačan rezultat glasio je 2:0.

Poslije utakmice Mulalić je u prvi plan stavio timsku igru te je trijumf nad Rođenim opisao kao pobjedu cijele ekipe, a ne pojedinca. Čak je i uputio kritiku svojim "udarnim iglama".

Karizmatični stručnjak je postao prepoznatljiv prema svojoj iskrenosti, a tako je bilo i ovaj put kada poputno otvoreno govorio o Santosu Clerismariju i Josephu Amoahu.

Mulalić je bio surovo realan kada su u pitanju Santos i Amoah jer su mnogi zaboravili da su ova dvojica igrača tek na početku karijere i da su prošle sezone ispali iz Premijer lige pa možda navijači ponekad i očekuju previše od njih.

"Mi smo tim. Ne mogu Santos i Amoah se sami braniti. Neko mora oteti loptu pa da ih uposli i da npr. bude penal. Ovo je plod tima, a tim uvijek u priči izbaci dvojicu. Oni su ispali iz lige, ali to su još djeca."

Oglasi

"Imaju katastrofalan učinak u gostima, to im je mala kritika. Ima tu puno prostora za napredak, tim je izbacio nekod od njih. Šta ćemo sa Hodžićem, Cocalićem... Đaba ti sve ako nisi tim. Dok god budemo tim, imat ćemo dobre rezultate."

Santos u dosadašnjem dijelu sezone definitvno pokazuje dva lica kući i na strani. Svoja oba gola postigao je na Grbavici, dok mu je upisana i asistencija za izboreni penal protiv Veleža.

Clarismario  Santos Rodrigus
Clarismario Santos Rodrigus FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

30 nastupa
29 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

Brazilac na gostujućim mečevima nije ni sjena igrača sa Grbavice, znao bi bljesnuti u određenim momentima, međutim njegovi driblinzi i probojnost po lijevoj strani definitivno nedostaju Plavim na strani.

I Amaoh ima sličan učinak od dva gola i dvije asistencije koje je upisao na gostovanjima Posušju i Slobodi, dok je golove postigao protiv Igmana i Veleža, oba na terenu popularne Doline ćupova.

Joseph Amoah
Joseph Amoah FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
21 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda je ova Mulalićeva kritika stigla u pravo vrijeme jer se sigurno i navijači Željezničara nadaju da će njihova dvojica ljubimaca proraditi i na strani posebice jer Plave u narednom periodu očekuju teška gostovanju Tuzla Cityju u Srebreniku i Sarajevu u Zenici.

Između ta dva meča Željezničar će biti domaćin Borcu pa je sasvim jasno da će naredna tri meča za Plave biti od velike važnosti za plasman na kraju polusezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Cuj autor teksta pomenutog trenera naziva STRUCNJAKOM, pa ljudi znam li ja citati...? Autore vjeruj da nebi pogrjesio da si ga jednostavno nazvao MAJMUN.
3 8
Slana_carsija
Ne ulazim u stručnost, ali zna podignuti ekipu. Ima neku energiju, koju nema gotovo ni jedan trener u ovoj ligi
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije