"Imaš šta imaš, šuti, poklopi se, radi, namještaj, bodri..."

Mulalić na press konferenciji

"Imaš šta imaš, šuti, poklopi se, radi, namještaj, bodri..."

E. Ganibegović

U derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra se od 17 sati na Grbavici sastaju Željezničar i Velež.

Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio trener domaće ekipe, Edis Mulalić.

"Teška utakmica s protivnikom koji ima dosta kvalitetne pojedince, veoma širok kadar. Vidim da je Amar zadnje tri-četiri utakmice, jer ima širok izbor igrača, negdje pet-šest igrača su mu fiksni, ostale stavlja prema domaćinstvu ili gostujućim utakmicama. U gostima zatvorenije, kući stavlja malo kreativnije igrače, tako da u nekim stvarima čovjek i zavidi kad imaš izbora pa možeš par varijanti da probaš.

Mi ne možemo, malo smo osakaćeni u pripremi utakmice s ovim zaštićenim godištem. Pet ih imamo, to je Gasal, Subašić, Beća, Muftić i Drina koji je kažnjen radi tri žuta kartona. Gasal nam je povrijeđen, Suba se povrijedio na zagrijavanju protiv Širokog Brijega gdje smo ga planirali da ga malo primaknemo i u Kupu da ga osjetimo, ali nedovoljno je spreman tako da smo ostali na dva zažtićena godišta i samim tim to ti i diktira negdje sami sastav, al' hajde, nećemo plakati, imamo to što imamo.

Želim sutra ponovo da se prezentujemo k'o što smo do sad. Da budemo tim, da budemo kompaktni, hrabri. Kad mi budemo imali loptu, kad protivnik bude imali loptu, kao što smo cijelo vrijeme do sada radili, gdje nas je to krasilo. Za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo sutra. Pratili smo Velež i oni su nas, pa ćemo vidjeti", rekao je Mulalić pa se osvrnuo na prethodni meč s Veležom:

"Otvorimo tu utakmicu vrlo dobro gdje možemo doći u vodstvo, imamo dvije situacije u nekim tranzicijama da povedemo, ne povedemo. Nismo bili kompaktni, slabo u sve tri linije sarađivali, malo manje smo uzimali odgovornost i kod takvih igrača, a Velež na svakom mjestu ima dva kvalitetna igrača, on te kazni. To je vrlo jasno i neminovno, poslije smo toga analizirali pa smo se izdigli iz te situacije. Kad igraš s protivnikom s kojom si već igrao, ne bi bilo loše da si malo pametniji drugi put. 

Oglasi

Nema pravila. Sutra će dnevna forma da odluči rezultat. Taj dan, bioritam kakav imaš, kako si se poslije Kupa uspio regenerisati. Da li imaš igrače koji mogu da odmijene ove iz Kupa. Imaš ekipa koje su Kup igrale s igračima koji manje igraju sa slabijim protivnicima, pa su to morali izgurat'. Ja ne znam, mi smo u srijedu imali protiv kvalitetne ekipe koja igra dobro u Prvoj ligi Federacije, pa smo igrali skoro u prvom sastavu, jer nam je stalo da prođemo. 

Ja kad sam bio igrač, volio sam što više da igram. Manje je treninga, intenzitet treninga je manji i onda uđeš u ritam gdje ti je nekad i lakše da igraš non-stop. Mislim da smo zato spremni. E sad, što nemamo širinu pa da probamo par varijanti koje bi mogli inače da probamo, to je sad... Imaš šta imaš, šuti, poklopi se, radi, namještaj, ispravljaj, bodri, diži, pa šta Bog dadne."

Zatim se osvrnuo i na dvije prethodne utakmice u ligi gdje je Željezničar upisao minimalne poraze od Zrinjskog i Širokog Brijega.

"Prvi protiv drugog, drugi protiv trećeg. Igrali smo utakmice gdje svaki detalj u obje utakmice, gradili smo šanse i bili u situacijama da damo golove, nismo dali i surovo smo kažnjeni. Gol sa Zrinjskim dobijemo iz našeg ofanzivnog prekida. U Širokom Brijegu smo tu i zaslužili da izgubimo jer nismo radili ono što mi treba da radimo cijeli tok utakmice. Nismo dali golove, ali i u takvoj utakmici kod 0:0 imamo dvije stopostotne šanse od strane Amoaha i Beće.

Uvijek nam se desi da možemo da povedemo, ne uradimo to i nekako... Gol sve odlučuje, da li si ga primio ili dao i on ti sav pravac i tvoj način igranja ili olakša ili oteža."

Oglasi

"Utakmica se mora odigrati i ona je prvenstvena. On (Amar Osim, op. a.) i ja želimo da osvojimo tri boda. Amar je najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini i tu prestaje sva priča oko kvaliteta njega samog. Kome će biti teže? Sadržaj mog odgovora na tvoje pitanje je sve ovo maloprije što sam rekao, a puno sam pričao nešto", za kraj izlaganja Mulalić je govorio o tome kome će sutra biti teže, njemu ili Amaru Osimu koji će po prvi put na Grbavici voditi jednu ekipu protiv "svog" Željezničara.

Nakon njega obratio se i prvotimac Željezničara, Marin Galić:

"Što se tiče mog viđenja, moje igre, sigurno da uvijek težiš da budeš bolji, da napreduješ. Dosta veliki napredak sam napravio otkad sam došao tu. To ja vidim po sebi, ali ima tu još prostora da napredujem.

Opis nije dostupan.

Što se ekipe tiče, mislim da relativno mi igramo dobro i to rezultati pokazuju. Imamo uspone i padove, ali svaka utakmica gdje smo bili lošiji malo, izdigli smo se i bili smo bolji. Sad smo imali dva poraza i pobjedu u Kupu što je jako bitno.

Dočekujemo Velež, dobra ekipa, igrali smo već protiv njih, znamo šta nas očekuje i to je to. Spremali smo se cijelu sedmicu, sad ćemo imati analizu, uglavnom to je to."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zatim je odgovorio na pitanje kako sarađuje s još uvijek novajlijom u Plavom dresu, Josephom Amoahom:

"Družimo se, komuniciramo dosta, sve situacije i defanzivno i ofanzivno pokušavamo da uskladimo. On jeste da je kasnio s nama, ali se opet jako dobro prilaodio. Pričamo dosta, funkcioniše to, ali može to još bolje. Mi želimo da se borimo za vrh i moramo sve da ispravljamo stvari, da bude to bolje iz utakmice u utakmicu. To i šef stalno naglašava, da moramo biti i hrabriji i odlučniji i u posjedu i u posjedu protivnika i svim nekim stvarima. Uspijevamo to, nekad je bolje, nekad lošije, milion faktora ima. Nekad se i protivnik nešto pita, a nekad je jednostavno neko bolji i to je to."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jassony
Placipickovic level pro
10 3
imeiime
Ovaj je veci narkoman od lalatovica
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi