Osim: Žao mi je, ali moram spomenuti da je ovo opasno po zdravlje

Trener Veleža sasvim otvoreno

Osim: Žao mi je, ali moram spomenuti da je ovo opasno po zdravlje

A. Čaušević

Velež je uspješno aspolvirao gostovanje TOŠK-u u 1/16 finala Kupa BiH te je slavio rezultatom 0:2. 

Rođeni su golove postigli u posljendjih 15-ak minuta utakmice, a strijelci su bili Nemanja Anđušić i Dženan Zajmović koji su tako donijeli vrijedan trijumf svom timu.

U izjavi poslije utakmice trener Amar Osim se otvoreno požalio na stanje terena stadiona Luke kazavši da je nemoguće igrati u ovakvim uslovima.

"Nismo ništa uradili dok nismo napravili par izmjena, tek tad se napravili razlika, da li smo relativno prvi gol na vrijeme, imali smo sreće kod 0:0 kad je TOŠK imao dobru šansu", rekao je Osim te nastavio:

"Moram spomenuti da se ne bi treblao igrati na ovavim terenima, ovo je opasno po zdravlje, niti jedna ekipa ne može igrati ni blizu svojih mogućnosti. Ne znam kako to riješiti..."

"U Kup takmičenju uz malo sreće u žrijebu uz dobru formu može se daleko dogurati, prošli smo 1. kolo, sad su uglavnom ostali premijerligaš, čekamo žrijeb."

Velež za vikend gostuje Željezničaru gdje Osim očekuje da njegovi izabranici pruže dobru partiju jer će imati mnogo bolje uslove.

"Očekujemo puno više nego danas i da ćemo odigrati jednu finu utakmicu, biti na nivou i da se imamo čemu nadati."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trener TOŠKA Harun Strika čiji su se igrači predstavili u dobrom svjetlu je čestitao Veležu na prolasku dalje.

"Čestitam svojim igračima koji su dali maksimum, pokazali smo da možemo pružiti otpor respekteabilnom premijerligašu, Velež je trenutno dosta kvalitetnija ekipa od nas i fizički su jači od nas, čestitam im na prolasku dalje", rekao je Strika.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Forza Velez
9 1
imeiime
KAMATAR!!!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi