Loše vijesti za FK Velež: Do proljeća bez fudbala na stadionu Rođeni

Teren još nije spreman

Loše vijesti za FK Velež: Do proljeća bez fudbala na stadionu Rođeni

Midhat Šljivak

Radovi na obnovi terena na stadionima u Bosni i Hercegovini probili su sve moguće rokove.

Stadion Rođeni u Mostaru trebao je biti prvi sa postavljenom hibridnom podlogom u okviru projekta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali ništa se u našoj državi ne može završiti na vrijeme.

Svi rokovi o obnovi terena i postavljanju travnjaka su probijeni, a nažalost po FK Velež, fudbaleri ovog tima do proljeća neće iskušati novi teren na stadionu Rođeni.

Iako je novi travnjak postavljen na ovom terenu, SportSport.ba iz izvora bliskih mostarskom klubu neslužbeno saznaje da Velež na svom stadionu neće zaigrati do proljeća.

Na terenu se moraju izvršiti određene popravke. To se ne može riješiti preko noći, potrebno je određeno vrijeme da se sve završi i gotovo da nema nikakve šanse da se ove jeseni odigra bilo kakav meč na ovom stadionu.

Tako će kompletnu polusezonu Rođeni odigrati van Mostara, a navijači Veleža će svoj stadion moći ispuniti tek u drugom dijelu sezone.

Oglasi

U prethodnom periodu bilo je dosta problema tokom postavljanja terena u Mostaru. Greškom izvođača pojavile su se neravnine, a počelo je i prerano proširivanje busena.

Sve je to zaustavilo povratak Veleža na stadion Rođeni. Na kraju je jasno da se fudbal na ovom terenu neće igrati do proljeća, a to u Veležu sasvim sigurno nisu očekivali.

Za razliku od Veleža ekipa Borca iz Banja Luke se vraća na Gradski stadion. Tamo je novi teren postavljen i ovaj klub će u 16. kolu kod kuće ugostiti Sobodu od 18 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako su domaće utakmice igrali u Gabeli mostarski klub je uspio osvojiti 19 bodova i ima učinak od četiri pobjede, sedam neriješenih rezultata i tri poraza.

U preostalih pet kola Premijer lige, koliko je ostalo do pauze, Velež je četiri puta domaćin, a igrat će s Leotarom, Zrinjskim, Širokom i Slogom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Nepokrene li se tužba protiv Vice i Saveza za ovaj propust i lopovluk koji je nastao i samim tim oštetio budžet kluba VELEŽA i ugrozio njegovo funkcionisanje.Svi navijači Veleža bi trebali krenut u masovne proteste protiv Saveza ali i samog HUSNIĆA koji je očito nanjeo štetu VELEŽU.Ovaj spor pred svakim sudom bi bilo lako dokazat.I da je pozicija Veleža trenutno na tabeli odlična u kakvim uslovima radi.
4 1
zilan66
E sad da vidimo ovog predsjednika Hasnica kako je sposoban da naplati sve ovo sto je Veleza kostalo zbog probijanja rokova.zapamtite ako se uputi prijava uefi koja je glavni invenstitor imamo priliku naplatiti sve troskove,pa i litar vode od nsbih,a ako nema nista od toga onda je u pitanju neki dil sa ovim iz nsbih.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi