Edis Mulalić o derbiju: "Išli smo na pobjedu, i ja bih volio da je 5:5"

Edis Mulalić o derbiju: "Išli smo na pobjedu, i ja bih volio da je 5:5"

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sarajevo i Željezničar remizirali su (0:0) u susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča na press konferenciji svoje viđenje utakmice dao je trener Plavih s Grbavice Edis Mulalić. On je zadovoljan rezultatom i ističe da je njegov tim išao na pobjedu, iako se to nije dalo primijetiti na terenu.

Željezničar je uspio osvojiti bod protiv Sarajeva. Plavi tim je u većem dijelu meča bio poprilično defanzivan i Bordo ekipa nije uspjela da dođe do gola, mada je bio bolji na terenu.

Trener Željezničara Edis Mulalić dijeli mišljenje da derbi nije bio naročito lijep i tvrdi da je išao na pobjedu.

"Derbi nije bilo lijep. Ja bih volio da je 5:5 zbog publike pred malim ekranima, ali nije. Derbi je specifična utakmica, mi smo išli na pobjedu, ali niko i ne želi da izgubi", rekao je Mulalić na početku press konferencije i nastavlja:

"Kada pogledamo region, prije nekoliko dana Zvezda i Partizan je bilo negledljivo. Kad si sudionik na terenu, opterećenje i pritisak su veliki. Odigrali smo dobru utakmicu, pritiskali smo do samog kraja, uspjeli smo ih držati daleko od gola. Nismo zabili gol, ali zabit ćemo drugi put".

U prvom poluvremenu je bilo dosta napucavanja lopte. Mulalić tvrdi da su to igrači sami odlučili.

Oglasi

"I mi i Sarajevo želimo da igramo. Igrači sigurno osjete pritisak bez ikakvog razloga. Bilo je bez potrebe napucavanja, ali mogu se pozvati samo na ulog koji je bio veliki. Mislim da smo mi bili bolji u prvom poluvremenu. Nismo zabili gol, ali zadovoljni smo".

Dvije izmjene je u ovom meču napravio trener tima s Grbavice. Razlog je jednostavan.

"Utakmica je takva bila, šta god da bi zamijenio, osim kartona jer smo se tu kockali, šta god da bi uradio poremetio bih situaciju. Možda bi došlo do dizbalansa i toga smo se bojali. Dođe ovakva utakmica, gdje ne smiješ ništa da diraš. Nismo htjeli ništa dirati jer se sve prilagodilo na datu situaciju. Rizik je".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo zna da igra i takvu ekipu ne treba pustiti da igra. To smo radili u čitavom meču, htjeli smo da nam odbrana bude na polovici Sarajeva. U svakom momentu smo se držali plana i ispoštovali smo. Ponavljam, mi smo igrali da pobijedimo i slažem se da nama više odgovara rezultat"; istakao je Mulalić.

Željezničar je ovim bodom ostao ispres velikog rivala. Plavi su skupili 33 boda, a Bordo tim ima 29.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
A gdje ste to isli ? XD I on politicar postade..
3 0
user1676165683
Hajde ne prdi,cijelo drugo poluvrijeme Sarajevo napadalo vi se branili u 16 metara…
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi