Varešanović: Katastrofa, ovo je besmisleno; Mulalić: Išli smo na pobjedu do kraja

Reakcije nakon vječitog derbija

Varešanović: Katastrofa, ovo je besmisleno; Mulalić: Išli smo na pobjedu do kraja

Esmer Oštraković

Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara koji je odigran u Trening centru NFSBiH u Zenici završen je bez pobjednika, ali i bez golova.

Srajevo je imalo nešto bolje prilike, te se činilo da su više željeli pobjedu na ovom susretu, ali na kraju su bodovi podijeljeni.

Prvi je nakon utakmice govorio Mirza Varešanović koji je istakao kako nije zadovoljan remijem na ovoj utakmici.

"Naravno da nisam zadovoljan. Spremali smo utakmicu da dobijemo derbi. Ušli smo u utakmicu puni samopouzdanja. Znali smo kako Željezničar igra, da žele da rastrzaju utakmicu i u tome su uspjeli. Htjeli smo da kroz igru dođemo do protivničkog gola, ali to danas nismo uspjeli", rekao je Varešanović.

Pritisak i važnost utakmice su očito uradili svoje, te smo zbog toga gledali jako slabu predstavu sa obje strane.

"Vjerovatno jeste, ali to se ne bi smjelo desiti. Imamo dovoljno iskusnu ekipu da ne podlegne pritisku. Svaki drugi derbi je takav da je rezultat 0:0 ili 1:1. Stvarno smo htjeli da osvojimo danas tri boda, ali moramo krenuti još jače i od ovog trenutka se okrećemo Veležu", kazao je trener Sarajeva.

Oglasi

Prvo poluvrijeme je bilo zaista jako skromno. Samo dva udarca viđena su za 45 minuta.

"Rekao sam im da moramo više da igramo, da pokušavamo. To je tako, derbi je specifična utakmica i ako vidite i po tradiciji i svemu najviše se utakmica završi ovim rezultatom i koji je za mene najgori. Pokušavali smo da igrači imaju hladnu glavu, ali imamo samo dva dana odmora. Nije nikakav alibi. Igrali smo an teškim terenima, prvo poluvrijeme je bilo tromo i nije to čudno", rekao je Varešanović.

Jasan komentar imao je Mirza Varešanović na to što je utakmica odigrana bez prisustva navijača.

"Katastrofa, ovo je besmisleno. Ovakva utakmica van Sarajeva, kao da smo igrali neku pripremnu utakmicu u Antaliji. Ovo je sasvim besmisleno i milion nekih stvari, gdje ne znamo gdje ćemo igrati narednu utakmicu, svaku utakmicu igramo na gostujućem terenu. Mi nemamo naš dom, naš stadion više. Ne znamo kako da igramo više. kako se stvari odvijaju, svaka nam je utakmica gostujuća. Ja ne tražim alibi, ali uslove koje imamo, nisu isti kakve imaju druge ekipe", završio je Varešanović.

Edis Mulalić je također na početku prokomentarisao utakmicu.

Oglasi

"Ne dođemo ni ja ni kolega da tako odigramo, tako se utakmica otvori. Kada staviš sve na vagu ne želi da niko izgubi ovu utakmicu. Gledao sam Zvezdu i Partizan, to je isto bilo rak za oči. Sve u svemu, možda smo bolje izgledali u prvom poluvremenu nego Sarajevo. Drugo poluvrijeme nije niko htio da rizikuje. Sve razumijem, volio bih da je 5:5, ali nije. Ko je malo igrao zna šta je", kaže Mulalić.

Dosta govora je bilo o Štiliću. Do zadnjeg trenutka se čekalo, ali na kraju je priliku da igra dobio u zadnej dvije minute.

"Nije bio spreman. Protiv Zvijezde u Kupu igrao je, ali mu se aktivirala povreda i opet nekoliko dana nije trenirao. Bitan nam je igrač moramo ga pustiti da se oporavi. Nisu nam igrala dva dobra, standardna igrača, ali svaka čast svima na borbi. Išli smo da pobjedimo", rekao je Mulalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je Mulalić i neutralni tere, sudije, ali i to što nije bilo publike.

"Cijenim savez i sve sigurno da oni diktiraju uslove. Čudno je bez publike. Sudije su dosta dobro obavile zadatak. Nekada treba i pohvaliti, a ne samo kuditi", završio je Mulalić.

Top Komentari

Almir5556
Dvije ublehe...
1 0
rabodimis
Kako vas nije stid da nas tako brukate po Travniku ? Odlican teren, sudija manje-vise normalan.. Uslovi taman.. Od 94 minute utakmice vasi igraci su bar 20 minuta proveli u nekoj raspravi. Boli me ku*ac kako su igrali zvezda i partizan...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti