Je li došlo vrijeme za povratak u Premijer ligu dobro poznatog lica?

Smajić postao slobodan igrač

Je li došlo vrijeme za povratak u Premijer ligu dobro poznatog lica?

Eldar Ganibegović

Zimski prijelazni rok je završen. Bh. premijerligaši u proljetni dio sezone ući će sa (ne)znatno drugačijim igračkim kadrom u odnosu na jesen, a još uvijek mogu da dovode igrače sa slobodnim papirima.

Od jučer je slobodan igrač 23-godišnji bh. veznjak Edis Smajić, te je u potrazi za novim angažmanom.

Smajić je raskinuo ugovor s hrvatskim drugoligašem, Cibalijom iz Vinkovaca za koju je nastupao od februara 2022. godine.

Zbog blokade računa Cibalia nije u mogućnosti da strancu izda radnu dozvolu, tako da je Smajić završio avanturu u ovom klubu pola godine prije isteka ugovora koji je bio na snazi.

Sada je, iznenada, postao slobodan igrač i bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo ga ponovo gledati na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine već ima dosta iskustva. Upisao je 75 nastupa na kojima je postigao osam golova uz dvije asistencije.

Ove sezone je u Prvoj nogometnoj ligi na 14 nastupa postigao jedan gol i podijelio dvije asistencije.

Podsjetimo, on je dijete tuzlanske Slobode, a prije odlaska u Vinkovce igrao je još za Simm-Bau i Bratstvo iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edis Smajić je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Za mlađe bh. uzraste nastupio je 26 puta i postigao devet pogodaka.

Top Komentari

nakopitam
Gdje ce drugo nasi panjevi nego u pl. Nasu ligu treba ugasiti i zabraniti fudbal. Ostaviti samo ustashe iz mostara nek se takmice u hrvatskoj drugoj ligi i to je to.
4 5
Samosloboda.forzajuve
Idi u Fulham, nemoj samo u Slobodu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi