Ništa od povratka u Slobodu: Edis Smajić ostaje u Prvoj ligi, ali promijenio je klub

Zvanično potpisao

Ništa od povratka u Slobodu: Edis Smajić ostaje u Prvoj ligi, ali promijenio je klub · Zvanično

Endin Čaušević

Edis Smajić će i naredne sezone nastupati na terenima Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i to u dresu Bratstva iz Gračanice.

Smajić je ponikao u tuzlanskoj Slobodi i još kao tinejdžer debitovao je za klub s Tušnja, te se od njega mnogo očekivalo.

Međutim, nakon odlaska iz Slobode kratku avanturu imao je u dresu Simm-Baua, a zatim je potpisao za Bratstvo.

U Bratstvu se u prvom navratu ovaj 23-godišnji ofanzivac zadržao tek pola godine, a potom je karijeru nastavio u Hrvatskoj u dresu Cibalije.

U Cibaliji je igrao godinu dana, a početkom ove godine vratio se ponovo u BiH, te je u drugom dijelu sezone nosio dres tešanjskog TOŠK-a.

Oglasi

No, na kraju sezone Smajić je napustio TOŠK i špekulisalo se da bi se mogao vratiti u Slobodu koju ćemo u narednoj sezoni gledati u Prvoj ligi, ali sada je jasno da od povratka na Tušanj neće biti ništa.

Smajić je danas potpisao ugovor s Bratstvom i vratio se nakon nešto više od godinu dana ponovo u Gračanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Bratstvo je ozvaničilo dolazak ovog 23-godišnjaka koji je s klubom iz Gračanice potpisao jednogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi