Bratstvo u jednom danu dovelo dva velika pojačanja!

Nikola Nikić slaže kockice

Bratstvo u jednom danu dovelo dva velika pojačanja! · Saznajemo

Esmer Oštraković

Sezona koja je pred nama u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine će biti jako zanimljiva, a naravno najveći razlog je taj što će u ovoj ligi igrati Sloboda iz Tuzle, te zenički Čelik.

Osim ova da kluba od koja se očekuje da će voditi borbu za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, još neki klubovi bi mogli imati iste ambicije.

Jedan od njih je gračaničko Bratstvo, koje je na svoju klubu odlučilo vratiti legendarnog Nikolu Nikića, te će sa njim pokušati napasti prvo mjesto.

Prošla sezona za Bratstvo je bila zaista jako loša, a ceh je platio Nusret Muslimović koji je dobio otkaz, te će ga naslijediti upravo Nikić.

Kako saznajemo uprava tima iz Gračanice je danas dogovorila prva dva pojačanja za narednu sezonu, a radi se o Huseinu Poturaliću, te Edisu Smajiću.

Jasno je da će njih dvojica biti velika pojačanja za Gračanlije, posebno ako se pogleda roster koji su imali u protekloj sezoni.

Oglasi

Poturalić je dijete Bratstva, a 2018. godine prešao je u Tuzla City. Kao posuđen igrač Tuzla Cityja igrao je u Orašju, a 2019. godine otišao je u TOŠK.

Iz TOŠK-a se nakon godinu dana vratio u Bratstvo, ali dvije godine kasnije potpisuje za ekipu Vis Simm-Bau odakle se sada ponovo vraća u Gračanicu.

U protekloj sezoni odigrao je 26 utakmica i postigao je 16 golova, te je dodao četiri asistencije.

Kada je riječ o Smajiću on je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, a zatim je prešao u ekipu Vis Simm-Bau.

Odatkle je došao u Bratstvo, a zatim je otišao u Cibaliju. Proteklu polusezonu proveo je u ekipi TOŠK-a iz Tešnja odakle se sada vraća u Gračanicu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Smajić je za TOŠK odigrao 14 utakmica, te je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Kada je riječ o dolascima, uprava Bratstva pregovara sa još mnogo fudbalera, te se u narednim danima očekuju novi potpisi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi