Nikola Nikić zasukao rukave i kreće u najveći trenerski izazov - Premijer liga je cilj

Legenda opet na klupi Gračanlija

Nikola Nikić zasukao rukave i kreće u najveći trenerski izazov - Premijer liga je cilj

Edmir Škorić

Prošlog ljeta napustio je Bratstvo iz Gračanice, a godinu dana kasnije Nikola Nikić vratio se trenerskom poslu.

On je četiri godine proveo u Bratstvu, te se u prijateljskom odnosu rastao sa Gračanlijama. Ipak, godinu dana kasnije nekadašnji nogometaš Željezničara vraća se na "mjesto zločina".

67-godišnjak je vodio brojne timove u karijeri, ali najviše vremena proveo je upravo u Gračanici koju uz Gradačac smatra svojim drugim domom. Ekipu Bratstva vodio je na 107 mečeva.

Radio je jedno vrijeme i u Zvijezdi, Borcu iz Šamca, Modriči, TOŠK-u, a kratko je bio i selektor U21 reprezentaciej Bosne i Hercegovine.

Nikić će formirati stručni štab u Gračanici, a uprava ovog kluba za cilj postavlja borbu za Premijer ligu, što neće biti nimalo lagano jer će imati jaku konkurenciju, posebno sada kada se u Prvoj ligi FBiH našao i zenički Čelik, a i tuzlanska Sloboda.

Oglasi

Bratstvo je učesnik drugog ranga bh. nogometa već 12 godina, a prošlu sezonu okončalo je na 12. mjestu. Najbolje rezultate ostvarili su u sezonama 2013/14 i 14/15 kada su završavali na trećem mjestu, dok je neostvarena želja i dalje Premijer liga.

Pod vodstvom Nikića Bratstvo je u četiri sezone zauzimalo 10., 12., 6. i 7. mjesto, dok je prošlu sezonu vodio nekadašnj igrač i trener ekipe Nusret Muslimović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nikiću predstoji puno posla sada, nakon što odabere svoje pomoćnike, a morat će naravno dovesti i adekvatna pojačanja s kojima bi se napao plasman u najviši rang. Bio bi to pravi podvig, ali u Gračanici kao i svake sezone žele upravo to.

Još uvijek nisu poznati parovi za novu sezonu Prve lige FBiH, čiji klubovi uglavnom odmaraju dok se čekaju počeci priprema pred nova prvoligaška uzbuđenja.

Top Komentari

Shik
Ma legenda bio i ostao...
2 0
Skender
Nisu ni ostali treneri od njega nista bolji, samo mudro sute.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi