Što su kupovali u Brightonu, kupovali su: Potez Edua narušio je odnose dva kluba

Nije to baš bilo pametno

Što su kupovali u Brightonu, kupovali su: Potez Edua narušio je odnose dva kluba

Esmer Oštraković

Do zadnjeg dana prijelaznog roka Arsenal je ulagao velike napore kako bi u svoje redove doveo nogometaša Brightona, Caiceda.

Iako je njihova prva ponuda odbijena, Topnici nisu tako lako htjeli odustati, te su poslali još jednu, dosta bolju ponudu, ali je i ona odmah odbijena.

Veliku glupsot uradio je i sam Caicedo koji je javno tražio da ga njegov klub pusti da ide u Arsenal, a to je uveliko narušilo odnose dva kluba.

Naime, kako prenose engleski mediji odnos između Arsenala i Brightona je sada narušuen iako su u proteklim sezonama dobro poslovali.

Doveli su Topnici iz Brightona Bena Whitea, kao i Trossarda koji je stigao kao prvo pojačanje Arsenala u ovom prijelaznom roku.

Pokušali su čelnici Arsenala dovesti i Caiceda, a ljudi u Brightonu ostali su iznervirani i zbunjeni nakon druge ponude Arsenala.

Oglasi

Razlog je taj što su osjećali da Arsenal nije osjetio poruku da igrač nije na prodaju u trenutku kada im je glatko odbijena prva ponuda.

Razmatrali su Topnici zatim dovođenje Martina Zubimendija i Edsona Alvareza. Ali se od svih ponuđenih igrača Jorginho najviše dopao Arteti, te je na kraju on doveden.

Nakon što je dovede Jorginho, Arsenal je posudio Alberta Sambija Lokongu u Crystal Palace jer su poštovali želju igrača za redovnim igranjem fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je riječ o Mohamedu Elnenyju koji je povrijeđen i propustit će ostatak sezone, Arsenal razmatra opciju aktiviranja dodatne godine u njegovom ugovoru.

Razlog je taj što ne žele da se raziđu sa ovim igračem u toku njegovog oporavka od povrede koja ga je zadesila dok je član kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Evo kako razmišljaju veliki klubovi i uspješni na finansijskom planu. Razmišljaju da produže ugovor povrijeđenom igraču, moj Željo raskida ugovor sa zdravim fudbalerom koji je btw jako mlad i budućnost je pred njim, da bi ga mogli kad se oporavi prodati za veći iznos nego što je njegova plata. Moj Željo ako vam je Luka halalio nekoliko plata da bi dobio papire, zar nije bilo pametnije da ga forsirate da igra dok je pod ugovorom i na kraju prodate za 3 puta više para nego što mu dugujete. To se zove nepoštovanje prema sebi i prema svojim igračima. Ne cijenimo svoje. Može se prodati igrač i iz naše lige 50-100 hiljada samo ga morate forairari i hvaliti ko da je rahmetli Pele!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi