Počelo je od Modrića: Novi nadimak Camavinge je hit, saigrači ga zovu po bivšem svjetskom prvaku

Francuz dobio nadimak

Počelo je od Modrića: Novi nadimak Camavinge je hit, saigrači ga zovu po bivšem svjetskom prvaku

E. Škorić

Veznjak Real Madrida Eduardo Camavinga dobio je novi nadimak u svlačionici, a on je očigledno smišljen od strane njegovih kolega, prije svih Luke Modrića.

Eduardo Camavinga postao je jedan od ključnih igrača Real Madrida. Ancelottijev učenik napravio je iskorak u kvaliteti koji je njegov trener zahtijevao od njega u jednom od najtežih trenutaka sezone, obilježenom nizom žrtava koje su se umnožile kao rezultat Svjetskog prvenstva i opterećenjem utakmica u vrlo gust raspored.

20-godišnji francuski veznjak bio je jedan od najistaknutijih igrača Reala u pobjedi Kupa Kralja protiv Atletico Madrida, ako je morao promijeniti poziciju sredinom utakmice zbog povre3de Ferlanda Mendyja.

Camavingu je Ancelotti tada poslao na poziciju lijevog beka, dok je Dani Ceballos ubačen u vezni red. Ispostavilo se to kao sjajan potez jer je Real uspio da se vrati od 0:1 do 1:1 i da u produžecima izbaci gradskog rivala.

Upravo je Francuz odigrao važnu ulogu i sjajno se snašao na lijevom beku, ali to njemu nije nepoznanica jer ga je tu koristio i francuski selektor Didier Deschamps nakon povrede Thea Hernandeza na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nogometaši Reala su na društvenim mrežama prezentovali novi nadimak za svog mladog saigrača. Nakon što je Camavinga podijelio nekoliko slika sa spomenute utakmice protiv Atletica na svom Instagram profilu, uslijedili su neobični komentari.

"Bixnete Lizarazu", napisao je Modrić uz emotikone vatre i "plača", a onda su i ostali počeli da pišu Lizarazu, što je očito novi nadimak mladom Francuzu.

Screenshot: Instagram Eduardo Camavinga/ AS.com

Lizarazu je jedna od legendi francuskog nogometa. Igrao je za Bordeaux, Athletic Bilbao i Bayern te je osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. i Evropsko prvenstvo s Francuskom 2000. godine. Ovaj 53-godišnjak je imao zapaženu karijeru na poziciji lijevog beka, koju sve češće pokriva i Camavinga, iako je u Madrid došao kao vrsni veznjak za oko 31 milion eura iz Rennesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Camavingu mnogi u Francuskoj smatraju novom mladom zvijezdom, a podatak kako je kao 16-godišnjak debitovao za seniorsku ekipu dovoljno govori, a već je uveliko afirmisan kao bitan član francuske reprezentacije.

Nedavno se lijevonogi nogometaš povezivao sa Arsenalom, a Ancelotti je kazao da ostaje u klubu i da je plan da bude dio Reala u budućnosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi