Razlika je u sitnicama: Detalj koji najbolje pokazuje zašto je Real Madrid najveći klub na svijetu

Benzema je dobio jasnu poruku šta raditi

Razlika je u sitnicama: Detalj koji najbolje pokazuje zašto je Real Madrid najveći klub na svijetu

A. Čaušević

Tradicija na fudbalskim terenima nalaže da kapiteni uoči važnih utakmica poput finala ili derbija protiv najvećih rivala zamijene zastavise sa klupskim grbom i zatim naprave zajedničku fotografiju sa sudijama.

Real Madrid slovi za najveći fudbalski klub na svijetu. Što zbog uspjeha na lokalnom i globalnom nivou, što zbog planetarne popularnosti, što i zbog poštovanja prema rivalima.

Kraljevi su u posljednjih desetak dana odigrli mečeve protiv Barcelone i Atletico Madrida, bez dileme najvećih rivala madridskog kluba.

Uoči tih utakmica nastale su fotogafije koje možda najbolje pokazuje zašto se Real smatra najvećim na svijetu. U glavnoj ulozi je bio kapiten Karim Benzema.

Karim Benzema je u oba navrata klupsku zastavicu svojih rivala držao ispred sebe 

Los Blancosi su u četvrtak navečer igrali utakmicu četvrtfinala Kupa Kralja protiv Atletico Madrida, a slavili su rezultatom 3:1 poslije produžetka.

Kao što se može vidjeti na fotografiji uoči utakmice Benzema je zastavicu sa grbom Atletica stavio ispred sebe, dok je Koke kao kapiten Jorgandžija zastavicu Reala stavio iza leđa.

Oglasi

Ista situacija se desila i na nedavnom finalu španskog Superkupa u Rijadu protiv Barcelone koju je Real izgubio sa 3:1.

I tada je Benzema kao kapiten grb svog rivala stavio ispred, dok je Sergio Busquets kao kapiten Katalonaca, grb Los Blancosa držao iza.

Mnogi su spremni reći da je francuski napadač kao kapiten dobio jasnu direktivu da obraća pažnju na svaki detalj i pokazuje poštovanje prema rivalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid se zajedno sa Barcelonom i Juventusom prije dvije godine našao na velikom udaru kritika javnosti poslije odluke o formiranju Superlige.

Ipak, taj potez Florentina Pereza i nije previše uticao na reputaciju Madriđana u svijetu fudbala koji su podjednako moćni kao što je to bio slučaj i ranije. Potvrdilo je to i prošlosezonsko osvajanje Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Općepoznato je da je Buskec seljober a Semir Cerić kafanski pjevač.. nema tu gospode s glave.
8 2
Adrian
Gospodski.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi