Van der Sar je odabrao šestoricu najboljih s kojima je igrao ili protiv kojih je igrao: Sve ikone...

Savršeno

Van der Sar je odabrao šestoricu najboljih s kojima je igrao ili protiv kojih je igrao: Sve ikone...

E. Škorić

Bivši nizozemski golman Edwin van der Sar igrao je s nekima od najboljih igrača svih vremena, ali i protiv njih.

Od vremena koje je proveo u Ajaxu sredinom 1990-ih, do Manchester Uniteda na kraju karijere, bio je stvarno blagoslovljen i imao je tu sreću da upozna najveće nogometne ikone.

Van der Sar je upitan da sastavi listu od šest najboljih igrača sa kojima je igrao ili protiv kojih je igrao i on tu nije imao previše dilema.

Pronašao je mjesta za dvojicu bivših saigrača iz Manchester Uniteda, dok njegov vezni red i napad odišu klasom.

Na gol je postavio samog sebe, a u odbrani Rija Ferdinanda. U veznom redu ovog futsal tima uvrstio je bivšeg saigrača Paula Scholesa i legendarnog Zinedinea Zidanea, ispred Arsenalovu legendu Dennisa Bergkampa, a u napad legendarnog Patricka Kluiverta.

Sve to znači da nema mjesta ni za jednog Ronalda, nema Waynea Rooneya, nema Del Piera, mnogih drugih kojima je možda bilo mjesto u ovakvom jednom timu, ali ovo je jednostavno odabir slavnog golmana.

Oglasi

Van der Sar danas radi u Ajaxu, zbog čega je ranije odbio ponudu da bude jedan od direktora u Manchesteru.

"Sretan sam u Ajaxu. Sviđa mi se posao koji obavljam i jako sam zadovoljan kako radim. Želim da vratimo Ajaxu u sami nogometni vrh. Krenuli smo sa tim prošle godine, sada želimo još više", rekao je Van Der Sar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slavni Nizozemac je počeo karijeru u Ajaxu, a igrao je još za Juventus, Fulham i Manchester United, gdje je ostavio najveći trag od 2005. do 2011. godine, kada je okončao karijeru.

Kao golman Manchestera osvojio je četiri premierligaške titule, ali i Ligu prvaka 2008. godine. Osvajao je i s Ajaxom Ligu prvaka u sezoni 1994/95.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
E da je ovu ekipu izvest na malonigometni bajramski turnir.
1 0
Klicko
Dobri stari Edo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi