Efes do pobjede nakon produžetka

22. kolo turskog prvenstva

Efes do pobjede nakon produžetka

Anadolu Efes teškom mukom stigao je do pobjede u 22. kolu turskog šampionata. Ekipa iz Istanbula savladala je u gostima Turkm Telekom rezultatom 89:87, ali tek nakon produžetka. U regularnom dijelu meča bilo je 80:80.

Efes je sjajno otvorio meč, pa je efikasnom igrom u prvoj četvrtini stigao do vodstva od 10 poena (31:21). U nastavku domaćin je pružio dosta bolju igru te je naredna tri perioda riješio u svoju korist. Dosta uzbuđenja bilo je pri kraju, oba tima imali se šansu za pobjedu, međutim, odluka je pala tek nakon dodatnih pet minuta.

I u produžetku nije manjkalo uzbuđenja. Gosti su tokom većeg dijela imali prednost od 2-3 poena, da bi domaćin u posljednjim sekundama meča prišao na samo pola koša. 

Ipak, tada su igrači Turk Telekoma morali praviti brz faul, Efes je iskusno trošio vrijeme, što je onemogućilo domaćina da dođe do preokreta.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 26 poena i 10 skokova.

Nakon ove utakmice Efes je ostao na prvom mjestu sa omjerom 18-4, dok je Turk Telekom posljednji sa 5 pobjeda i 17 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti