Efes prokockao veliku prednost, Pinar pred titulom

TBL finale

Efes prokockao veliku prednost, Pinar pred titulom

M. Šljivak

Košarkaši Pinar Karsiyake nalaze se pred osvajanjem titule prvaka Turske. Oni su večeras nakon velikog preokreta savladali Anadolu Efes nakon produžetka 91:88, te su stigli do vodstva od 3:1 u seriji.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta izjednačenu košarku. Oba tima su imala periode u kojima su bili bolji, a Efes je na odmor otišao sa dva poena prednosti, 37:35.

Odličnom igrom u trećoj četvrtini Efes uspijeva otići na plus 16 u nekoliko navrata, da bi nakon 30 minuta igre bilo plus 15 u korist tima iz Istanbula, 69:54.

Međutim, domaći tim se nije predavao. Predvođeni fantastičnim Jonom Dieblerom stižu do minus dva na 30-ak sekundi prije kraja (81:79), da bi zatim Gabriel na devet sekundi prije kraja pogodio trojku za vodstvo Pinara od 82:81.

Zatim se na liniji slobodnih bacanja kod Efesa našao Stephane Lasme. Pogodio je jedno bacanje, dok je šut za pobjedu promašio Bobby Dixon.

Ušlo se potom u dodatnih pet minuta gdje je pravi tragičar bio Matt Janning. Izgubio je dvije važne lopte, zatim je promašio bacanje za izjednačenje, a zatim je i Dario Šarić promašio trojku za poravnanje.

Nije ni Pinar uspio da pogađa napade, da bi zatim Batuk pogodio trojku, koja se međutim nije računala, jer je nagazio liniju.

Posljednjih 10 sekundi Efes nije ni pokušao ništa, pa je Pinar slavio 91:88, te su došli na korak od naslova.

Bobby Dixon je predvodio Pinar s 24 poena, Jon Diebler je dodao 20, a Kenny Gabriel 16. Na drugoj strani Perperoglou je ubacio 21, a Janning 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.