Senzacionalna Pinar Karsiyaka osvojila titulu u Turskoj

U finalu ubjedljivi protiv Efesa (4:1)

Senzacionalna Pinar Karsiyaka osvojila titulu u Turskoj

Košarkaši Pinar Karsiyake su večeras po drugi put u svojoj historiji postali prvaci Turske. Klub iz Izmira je do titule stigao u velikom stilu slavivši nad Anadolu Efesom sa 4:1 u finalnoj seriji.

Rezultat večerašnje, pete finalne utakmice turskog prvenstva bio je 85:71 za Karsiyaku, koja je uspjela stići do trofeja uprkos ulozi autsajdera u ovom duelu.

Košarkaši Karsiyake su nakon osvojenog Kupa iz prošle sezone u ovoj osvojili i prvenstvo, pa se može reći da klub iz Izmira ispisuje nove stranice svoje historije. Interesantno, do oba trofeja su stigli preko Anadolu Efesa...

TBL, finale:

Anadolu Efes - Pinar Karsiyaka 71:85 (1:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.