Efes nakon produžetaka savladao Pinar

TBL finale

Efes nakon produžetaka savladao Pinar

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su prvom meču finala turskog prvenstva ekipu Pinar Karsiyake nakon produžetka rezultatom 95:92.

Gosti su odlično otvorili meč. Uspjeli su da sredinom prve dionice stvore dvocifrenu razliku, koju su čuvali sve same završnice ovog dijela igre kada Efes trojkom smanjuje na minus devet, 28:19.

Nastavio je Pinar s boljom igrom i u drugoj dionici. Međutim, dopustili su u finišu prvog poluvremena da se Efes potpuno približi, te su izabranici Dušana Ivkovića na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka, 50:48.

Nastavak donosi jako zanimljivu košarku. Oba tima su imala periode bolje igre, a uglavnom se igralo koš za koš. 

Nakon 40 minuta pobjednika nije bilo. Ušlo se u dodatnih pet minuta gdje međutim bolju igru pruža Efes, te dolazi do pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

Matt Janning je predvodio domaći tim sa 25 poena, dok je na drugoj strani Bobby Dixon ubacio 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.