Pinar šokirao Fenerbahče za veliko finale

Ispao Fenerbahče

Pinar šokirao Fenerbahče za veliko finale

Midhat Šljivak

Košarkaši Pinar Karsiyake plasirali su se u finale turskog prvenstva (TBL). Oni su u četvrtom meču polufinalne serije s uvjerljivih 82:64 savladali Fenerbahče, te su s ukupnih 3:1 prošli u veliko finale.

Dominirao je domaći tim tijekom cijele utakmice. Već nakon prve dionice su imali devet poena prednosti (20:11), da bi do odmora Pinar na odmor otišao dvocifrenom prednošću, 43:31.

Nastavio je Pinar sigurnom igrom da održava prednost. Tim Željka Obradovića nije mogao apsolutno ništa u ovom meču, pa je domaći tim lagano stigao do pobjede i plasmana u veliko finale.

Tamo ih čeka duel s Anadolu Efesom, a do pobjede u ovom meču ih je vodio Lee Dixon sa 24 poena. Juan Palacios je dodao 16, a DJ Strawberry 15 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kod Fenerbahčea jedini dvocifren bio je Nemanja Bjelica sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti