Efikasno kolo u Srbiji, Napredak razigrava za ostanak

Jelen Superliga Srbije

Efikasno kolo u Srbiji, Napredak razigrava za ostanak

Edmir Škorić

U Srbiji je danas odigrano posljednje takmičarsko kolo.

Izuzetno efikasni bili su strijelci na posljednjem kolu. Napredak je s 3:2 poražen u Kruševcu od Rada, pa će morati da igra baraž za ostanak u ligi protiv Metalca.

Jagodinci su se spasili nakon nevjerovatne (5:3) pobjede nad OFK Beogradom, dok je Spartak uspio tako što je savladao Čukarički s 1:0. 

Iz lige, odranije je poznato, ispali su Donji Srem i Radnički 1923, a bilo je poznato i da je Partizan prvak. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda, Čukarički i Vojvodina branit će boje Srbije u Evropskoj ligi. Zvezda je u zadnjem kolu slavila protiv Mladosti s 3:1, dok je Vojvodina istim rezultatom dobila Radnički, a Partizan je odigrao 3:3 u Čačku protiv Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.