Mandžukić je zaradio milione, ali nije zaboravio čovjeka koji mu je mnogo pomogao
FOTO: Instagram

Sreli su se u Kairu i bilo je veoma emotivno

Mandžukić je zaradio milione, ali nije zaboravio čovjeka koji mu je mnogo pomogao

S. Mlaćo

Hrvatska večeras igra finalni meč na turniru u Egiptu protiv istoimene reprezentacije i jasno je da su Vatreni favoriti.

U dobroj atmosferi dočekuju ovaj meč, a kod Egipta neće biti najboljeg igrača Mohameda Salaha. Salah je za Egipat upisao 96 nastupa i postigao čak 54 pogtka, no sada je povrijeđen.

Raduje to Hrvate, a pred sami meč oglasio se Mario Mandžukić, nekada sjajni napadač, danas jedan od pomoćnika Zlatka Dalića.

Mandžukić je imao veoma emotivnu objavu, a odnosi se na čovjeka kojem je mnogo zaslužan za sve što je napravio u karijeri.

To je Mile Petković s kojim je Mandžukić sarađivao u NK Zagreb, a sada je Petković gost HNS-a u Kairu.

View this post on Instagram

A post shared by Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic)

Oglasi

"Mile Petković je rano vjerovao u mene i na tome ću mu uvijek biti zahvalan. Lijepo je bilo susresti se s našom trenerskom ikonom u Kairu.", napisao je nekada sjajni napadač

Mandžukić je napravio veliku karijeru, a Petkovića smatra čovjek koji mu je mnogo pomogao kada je bilo najpotrebnije, pa i sada to jasno istakao.

Popularni Mandžo je karijeru počeo u Zagrebu, a zatim otišao u Dinamo. Kasnije je nastupao u Njemačkoj, Španiji, Italiji...

Kada je Petković u pitanju, on je prava HNL ikona. Radio je u Cibaliji, Slaven Belupu, Šibeniku, Zagrebu... Već odavno nije trenerski aktivan, a prije deset godina vodio je HNK Šibenik i to je bio njegov posljednji angažman.

HNS ga nije zaboravio, pa je dobio priliku da bude uz reprezentaciju u Egiptu.

Kada je turnir u Egiptu u pitanju, Hrvatska je najboljeg boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Tunis, dok je Egipat bio bolji od selekcije Novog Zelanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi