Egipćane ne zanimaju Hrvati: Nema Salaha, a utakmica kao da se i ne igra
Photo: Ahmed Gomaa/XINHUA

Finale turnira u Kairu

Egipćane ne zanimaju Hrvati: Nema Salaha, a utakmica kao da se i ne igra

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske martovski termin okončat će danas prijateljskom utakmicom protiv Egipta, tačnije to će biti finale prijateljskog turnira u Kairu.

Iako su domaćini i u goste im dolazi jedna od najboljih selekcija svijeta u Egiptu kao da se ne igra utakmica.

Tamošnji mediji ne daju previše pažnje večerašnjoj utakmici, a sa druge strane selektoru hrvatske Zlatku Daliću večerašnji duel može dati još neke odgovore u toku priprema za EURO koji Vatrene očekuje ovo ljeto u Njemačkoj.

Egipat iza sebe ima loš nastup na Afirčkom kupu nacija, tamošnja javnost i navijači su razočarani i pomalo su izgubili povjerenje u nacionalni tim.

U sastavu večeras neće biti ni zvijezde Liverpoola Mohameda Slaha prema posljednjim informacijama iz Egipta, što je još jedan razlog da Egipćani ne napune stadion u Kairu.

Oglasi

Hrvatska je u polufinalu turnira remizirala sa Tunisom 0.0, ali je prošla dalje nakon penala, tako da sigurno ima stvari kojima Dalić nije zadovoljan.

Domaćin Egipat je u polufinalu sa 1:0 savladao Novi Zeland i tako izborio susret protiv Hrvatske.

Zlatko Dalić je ranije najavio da četvorica igrača neće nastupiti protiv Egipta, a to su Martin Erlić, Luka Ivanušec te golmani Ivica Ivušić i Dominik Livaković.

Dakle, bit će promjena u sastavu Hrvatske, a Dalić maksimalno koristi prijateljske utakmice do Evropskog prvenstva da isproba razne taktike i mogućnosti.

Utakmice Hrvatske i Egipta igra se na Capital Stadion sa početkom u 21 sat. Ako bude remi nakon regularnog dijela, odmah će se izvoditi penal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi