Senegal ide na Svjetsko prvenstvo, bruka karijere Mohameda Salaha!

Sadio Mane se radovao

Senegal ide na Svjetsko prvenstvo, bruka karijere Mohameda Salaha!

Admin Čaušević

Senagal se plasirao na svoje drugo uzastpno Svjetsko prvenstvo nakon što je u baražu poslije boljeg izvođenja penala izbacio Egipat. 

Prvi susret dvije najbolje afričke selekcije sa posljednjeg AFC- okončan je minimalnom pobjedom Egipta, a indentičan rezultat 1:0 bio je i u revanšu za domaće.

Lavovi sa Tarange su furiozno ušli u meč te su poveli već u uvodnim minutama meča kada je Dia nekako ugurao loptu u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Inače, na sjajnom stadionu Abdoulaye je bilo prisutno 50.000 gledatelja, a domaći navijači su koristili veliki broj lasera te su tako konstantno stvarali probleme gostima.

Tokom cijelog meča Senegal je bio bolji protivnik, dok su u Egipćani igrali defanzivno te su imali sreće u pojedinim momentima. Domaćini su imali i nekoliko izglednih prilika da riješe sve u 90 minuta, ali nisu uspjeli.

Putnik na Svjetsko prvenstvo je odlučen penalima. Interesantno da od prva četiri penala nije pogođen niti jedan, veliki promašaj je imao Salah. Promašaj pogledajte ovdje.

Treća serija donosi po gol na obje strane. Pogodili su Sarr i El Solia. U četvrtoj seriji Dieng pogađa za domaće, a Mostafa Mohamed promašuje za Egipat. Ključni penal za pobjedu izveo je Mane i rutinski pogodio. 

U Katar će s afričkog kontinenta dirketno i Gana koja je izbacila Nigerija i to zahvaljujući golu u gostima. Revanš susret je okončan rezultatom 1:1.

Za razliku od Evrope u Africi još uvijek važi pravilo gola u gostima pa je Gana nakon 0:0 u prvom meču u Abuji odigrala 1:1 te je otišla na Svjetsko prvenstvo. Dosta sretan gol Gane pogledajte ovdje.

Crne zvijezde su povele u 10. minuti preko Parteya, a izjednačenje domaćim je donio Troost-Ekong iz penala u 22. minuti. Nigerija je do kraja meča učinila sve da postigne pobjedonosni gol, ali nije uspjela pa je Gana otišla na svoje četvrto Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

azz33333
Kako glup naslov ****te. Mozete napisat deseva se i najboljima a vi tkz novinarcici odma bruka po jednom od najbolji igraca trenutno.
21 1
Thierry.Henry
Neka,previse se Salah uzdigao i postao sebican..
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi