"Ti si Afrikanac i nikada te neće tretirati kao Evropljanina"

Diouf poručio Salahu

"Ti si Afrikanac i nikada te neće tretirati kao Evropljanina"

Edmir Škorić

Budućnost Mohameda Salaha, najveće zvijezde Liverpoola i najboljeg strijelca Premier lige s 20 golova, natavlja potresati tržište iako je ostlao još nekoliko mjeseci do ljetnog prijelaznog roka.

Čini se kako 29-godišnji reprezentativac Egipta nema namjeru da produži ugovor s Liverpoolom koji je na snazi do 30. juna 2023. godine, što je svakako signal nekim klubovima poput Barcelone, Juventusa i Real Madrida da ga pokušaju dovesti na kraju sezone.

To Salahovo "ostaje li ili ne ostaje" na Anfieldu mnoge navijače, ali i bivše igrače Liverpoola pomalo nervira, a u raspravu se uključio i bivši napadač Redsa El-Hadji Diouf, Senegalac koji je između 2002. i 2005. godine igrao za Liverpool.

On je upitan šta misli o potencijalnom prelasku Salaha u redove Real Madrida i da li bi to bio dobar potez Egipćanina.

"Transfer u Real Madrid značio bi da Salah kreće ispočetka. Salah mora da shvati da zato što je Afrikanac nikada neće biti tretiran kao Evropljanin", izjavio je bivši igrač Redsa, koji je kazao da je igračima sa afričkog kontinenta mnogo teže ostvariti veliku karijeru u Evropi i da su često potcjenjivani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U suštini, Diouf smatra da će Salah u Realu biti samo jedan od igrača u nizu i da će biti tretiran kao da nikad iza sebe nije napravio.

Što se tiče Salaha i pregovora s Liverpoolom, navodno želi mnogo više od onoga koliko mu Liverpool nudi, iako je on u više navrata rekao da je sve u rukama kluba i da, ako se njega pita, ne bi imao ništa protiv da ostane još dugo član Liverpoola s kojim se ove sezone bori za trofeje u Ligi prvaka i engleskom Premiershipu.

Top Komentari

plemic
žalosno, ali istinito.
0 6
emanuelmacron
ma sve smece,sto bi ga prifatili ko evropljanina kad nije,budi sretan sto si u evropi i tacka,imamo mi i svojih divljaka,spremni uvijek da ratuju, srbi rusi,
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti