Egzotično putovanje Kraljeva: Real meč Kupa Kralja igra u Africi
Serija loših nastupa aktuelnog prvaka Evrope nastavljena je prethodnog vikenda kada su u El Clasicu deklasirani od velikog rivala Barcelone sa 5:1. Taj poraz je otkaza koštao trenera Julena Lopeteguija

Protivnik im je trećeligaš Melilla

Egzotično putovanje Kraljeva: Real meč Kupa Kralja igra u Africi

Midhat Šljivak

Madridski Real večeras počinje sezonu i u španskom Kupu Kralja.

Aktuelni prvak Evrope gostuje ekipe Melille, a interesantno je da će ovaj meč biti odigran u Africi.

Melilla je španska autonomna pokrajina u Maroku. Nalazi se na samom sjeveru Afrike, a dio je Španije još od 1497. godine.

Maroko je u prošlosti u dosta navrata pokušao da zauzme ovu teritoriju. Smatraju da ona pripada njima, ali je Melilla ostala u sastavu Španije.

Melilla nije veliko mjesto. Površine je svega 12,3 kvadratna kilometra, a stadion Alvarez Caro ima kapacitet od 12.000 gledalaca. Ovaj klub je trenutno član trećeg razreda španskog fudbala.

Večeras će Kraljeve po prvi put sa klupe voditi novi trener. Santiago Solari je dobio šansu da vodi prvi tim dok se ne nađe pravor ješenje za klupu sa koje je otišao Julen Lopetegui.

Kladionica MOZZART Real vidi kao apsolutnog favorita u ovom meču. Kvota na njihovu pobjedu je samo 1.13, ali ako vjerujete u iznenađenja, kvota na trijumf Melille u kladionici MOZZART je ogromna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi