Perez ne žali novac: Pochettinu nudi bogatstvo!
Očajne igre Kraljeva dovele su do otkaza Julenu Lopeteguiju koji se na klupi zadržao svega 14 utakmica. Sada se traži njegov nasljednik, a špekuliše se sa mnogim imenima (Foto: EPA)

Kraljevi žele Argentinca

Perez ne žali novac: Pochettinu nudi bogatstvo!

M. Šljivak

Julen Lopetegui više nije trener madridskog Reala, a klub će do imenovanja novog trenera voditi Santiago Solari.

Kao zamjena za Lopeteguija spominjao se italijanski stručnjak Antonio Conte, ali od njegovog dolaska na Santiago Bernabue neće biti ništa.

Predsjednik Florentino Perez okrenuo se dovođenje argentinskog stručnjaka Mauricija Pochettina, aktuelnog menadžera londonskog Tottenhama.

Spreman je Perez porušiti apsolutno sve rekorde kako bi angažovao Pochettina, pa mu je spremio ponudi od gotovo 100 miliona eura za petogodišnji ugovor.

Problem predstavlja činjenica i da je Pochettino ovog ljeta potpisao novi ugovor sa Sprusima. Londonski tim sigurno nema namjeru da se tako lako odrekne usluga ovog stručnjaka, iako je klub u rezultatskoj krizi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, ponuda Reala se ne dobija tako često. Spremni su mu navodno Kraljevi ponuditi glavnu ulogu i u angažovanju pojačanja, kako bi stvorio nove Galaktikose i Pochettino je pred velikim izazovom.

Sa vlasnicima Tottenhama se sigurno može pričati i ne treba čuditi ako na kraju dogovor bude postignut.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi