Eibar poražen, Hajrović u drugom planu
EPA

Primera, 14. kolo:

Eibar poražen, Hajrović u drugom planu

Fudbaleri Real Sociedada savladali su Eibar u okviru 14. kola španske Primere, a konačan rezultat glasio je 2:1. 

Utakmicu na stadionu 'Anoeta' u San Sebastianu obilježila je dobra fudbalska predstava u kojoj su obje momčadi podjednako napadale, ali je nešto više od igre imao Real Sociedad. 

Tako se na prvi pogodak čekalo samo četiri minute. Za vodstvo gostujućeg Eibara pogodio je Baston nakon asisntecije Enricha, da bi se potom šest minuta kasnije za izjednačenje Real Sociedada pobrinuo Agirretxe. 

Rezultatom 1:1 se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku utakmice domaći su svim silama pokušavali preokrenuti. Najbolju šansu za to imao je Agirretxe u desetoj minuti nastavka, da bi se potom isti igrač u 90. minuti iskupio za promašaj i postavio konačnih 2:1. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović, po navici, nije bio u kombinaciji za današnju utakmicu protiv Real Sociedada. 

Primera, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Eibar 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.