Eintracht doživio šokantan poraz, u posljednjem kolu moraju ići na pobjedu protiv Bayerna
Igrači Eintrachta su bili u nevjerici nakon utakmice

Tim iz Frankfurta će izgleda na kraju baciti mrlju na sjajnu sezonu

Eintracht doživio šokantan poraz, u posljednjem kolu moraju ići na pobjedu protiv Bayerna

S. Pašalić, foto: EPA

Eintracht Frankfurt je u posljednjoj utakmici 33. kola njmačke Bundeslige poražen na svom terenu od Mainza sa 2:0.

Nakon debakla u prošlom kolu kada su u prvom poluvremenu primili čak šest golova na gostovanju kod Leverkusena, Eintracht je želio osvojiti sva tri boda protiv Mainza kojem ova utakmica nije bila bitna.

Međutim gosti su od početka bili puno bolja ekipa na terenu u prvom poluvremenu su stvorili nekoliko prilika za gol i samo čudom se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku su gosti u razmaku od samo četiri minute riješili sve dileme oko pobjednika.

Prvo je u 53. minuti Mateta sjajnim potezima izbacio odbranu Eintrachta i asistirao za Ujaha koji je pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već u 57. minuti je bilo 2:0 kada je Gbamin sjajno probio ponovo očajnu odbranu domaćih i asistirao za Ujaha koji je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici.

Eintracht je tako propustio veliku priliku da pobjedom preskoči Borussiju Monchengladbach na 4. mjestu i sada će morati ići na pobjedu u posljednjem kolu protiv Bayerna i pored toga se nadati da će Borussia Dortmund pobijediti Monchengladbach u gostima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi