Pohlepni političar je stvarno pretjerao: "Dobro ga kapiten Eintrachta nije pretukao"

Gradonačelnik htio uzeti svu slavu

Pohlepni političar je stvarno pretjerao: "Dobro ga kapiten Eintrachta nije pretukao"

E. Škorić

Gradonačelnik Frankfurta Peter Feldmann imao je namjeru da pokupi dodatne poene preko leđa Eintrachtovih junaka.

Eintracht je u srijedu osvojio Evropsku ligu nakon što je pobijedio Glasgow Rangers na penale u finalu, a dan kasnije organizovana je velika proslava u njemačkom gradu.

Svi zajedno veselili su se velikom trijumfu u četvrtak poslijepodne. Na trgu je postavljena fan zona za navijače Eintrachta, a u gradsku vijećnicu pozvani su nogometaši. Upravo iz nje igrači su navijačima poklonili vrijedan pehar.

Neposredno prije početka ceremonije, gradonačelnik Frankfurta Peter Feldmann nije se pojavio. U hodniku koji vodi do terase gdje su se trebali pojaviti igrači, Feldmann je uzeo pehar od trenera Glasnera i kapitena Sebastiana Rodea te je sam želio da ga iznese pred navijače.

Gradonačelnikovo ponašanje je očito iznenadilo trenera i igrača Eintrachta, a Glasner nije mogao vjerovati u Feldmannovu pretjeranu revnost, dok je Rode zakolutao očima, jasno izrazivši veliko nezadovoljstvo sbog poteza političara.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sramotna akcija. Pa dobro je da Rode nije udario gradonačelnika zbog ovog bizarnog ponašanja", komentar je novinara njemačke stranice Sportilustrated.de.

Top Komentari

Medo-Brundo
Politicari…
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi